(VIDEO) În condiţii de iarnă şi ninsoare, mai mulţi şoferi din Moldova sunt surprinşi traversând o cale ferată la roşu

11 Decembrie 2023, 10:20
Redacţia PiataAuto.md
Traversarea la roşu a unei căi ferate este una din cele mai periculoase încălcări de circulaţie rutieră, motiv din care în multe ţări ea se pedepseşte cu retragerea imediată e permisului. Însă să faci asta în condiţii de noapte, de iarnă şi ninsoare, pare o ignorare totală a oricăror norme de siguranţă. Pentru că în condiţii de iarnă, mai ales la cât de denivelate sunt trecerile din Moldova, oricând roţile pot ajunge într-o mică depresiune când contactează doar cu fierul căilor ferate, iar zăpada duce la pierderea aderenţei. Şi sunt suficiente câteva zeci de secunde de tentative nereuşite de a ieşi de acolo, pentru a ajunge într-o situaţie critică.
O asemenea situaţie a fost surprinsă de curând de un şofer din Moldova, care a oprit la semaforul roşu, dar care a rămas uimit cum alţi şoferi de pe partea opusă continuau să treacă peste calea ferată, ignorând semaforul roşu. A fost valabil şi pentru un taximetrist, dar şi pentru un alt şofer care a şi depăşit coloana în aşteptare la semaforul căii ferate, înainte de a trece peste ea.
Din fericire, în acest caz s-a trecut fără un accident. Dar din păcate, situaţia ilustrează cât de multă ignoranţă poate exista, chiar şi faţă de una din cele mai periculoase şi dur pedepsite încălcări rutiere.
Autorul mai spune că trenul s-a mai lăsat aşteptat câteva minute, totuşi, până a trecut. Dar în multe ţări se poate întâmpla ca semaforul roşu la căile ferate să stea aprins câteva minute, iar în Moldova şi România, unde trenurile circulă mai încet, durata semaforului poate fi şi mai lungă. Însă asta nu scuză în niciun fel ignorarea semaforului şi trecerea neregulamentară peste calea ferată.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul Lista AutoHam Moldova
0
2,070
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!