Poliţia din Dubai a primit primul Lamborghini Urus Performante în flota sa, capabil să atingă peste 300 km/h

16 Ianuarie 2024, 12:57
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Dubai şi-a mai adăugat un exemplar exotic la renumita sa colecţie de supercar-uri, cu care patrulează de obicei străzile şi mall-urile din Dubai, acolo unde există conglomerări mai mari de turişti. Acum producătorul italian Lamborghini a anunţat că a livrat poliţiei din Dubai primul Urus Performante, un SUV capabil să prindă prima sută în doar 3,3 secunde şi să treacă de 300 km/h, ajungând la 306 km/h!
Nu e primul Lamborghini din flota poliţiei din Dubai, bineînţeles. Nu e nici măcar primul Lamborghini Urus, întrucât un alt SUV a fost livrat în 2022. Dar e primul Urus Performante, adică ediţia aia cu performanţe şi mai condimentate a unui SUV care era deja foarte puternic.
Această ediţie face uz de acelaşi motor V8 twin turbo de 4,0 litri, dar scoate 666 CP din el, cu un cuplu de 850 Nm.
Lamborghini a menţionat că maşina a trecut printr-o serie de modificări pentru a fi adaptată serviciului poliţiei, inclusiv creare de compartimente speciale pentru stocarea echipamentului din dotarea poliţiştilor şi a instrumentarului pentru acordarea de prim ajutor.
Şi, fireşte, maşina a fost vopsită în renumitele culori de alb şi verde ale poliţiei din Dubai, iar acum e pregătită să defileze lent prin zonele turistice, numai bună pentru pozele turiştilor. Iar uneori, când va fi cazul, poate va şi participa la vreo intervenţie reală a poliţiei.
Însă se pare că intervenţiile sunt gândite din start ca excepţii, or, până şi girofarele au fost ascunde în zona parbrizului şi a lunetei, pentru a nu strica silueta frumoasă a maşinii cu girofare montate pe acoperiş.
0
1,018
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!