Tatra a luat marea victorie la raliul Africa Eco Race, care merge pe urmele originalului Paris-Dakar

21 Ianuarie 2024, 14:04
Redacţia PiataAuto.md
De curând a luat sfârşit renumitul raliu Dakar, cel care are loc de mulţi ani încoace pe peninsula Arabiei, în Arabia Saudită, dacă e să fim mai exacţi, în deşertul Rub al-Khali. Dar în lume există mulţi nostalgici după formula originală a raliului Paris Dakar, cea în care camioanele şi maşinile porneau din capitala Franţei şi treceau continentul spre Africa, unde începea o aventură cu adevărat dificilă şi periculoasă. De mai mulţi ani încoace, există o cursă numită Africa Eco Race, care merge pe urmele raliului original şi reuşeşte să adune şi nume mari în participări.
Cursa începe din Monaco, după care merge pe trasee inspirate din Paris-Dakar-ul original. În Africa, sunt explorate aceleaşi ţări care erau de obicei în centrul atenţiei în raliul original, iar destinaţia finală e capitala Senegalului, oraşul Dakar.
Raliul durează mai bine de două săptămâni cu toate evenimentele asociate şi a avut loc între 30 decembrie şi 14 ianuarie, o marte din el demarând, deci, în paralel cu Dakarul din Arabia Saudită.
Ei bine, categoria camioanelor e una care arată foarte interesant la acest raliu, întrucât Iveco lipseşte, spre deosebire de Dakar, însă e prezent Scania, Mercedes cu Unimog 400, Renault şi Ginaf.
Marea victorie la camioane, însă, a revenit celor de la Tatra în acest an, graţie pilotului ceh Tomas Tomecek, cel care cunoaşte bine acest raliu, întrucât a luat acum a 5-a victorie a sa.
Pe locul 2 s-a clasat Scania, pe locul 3 Ginaf, iar Unimog a venit abia pe locul 4.
Tatra a obţinut astfel rezultate mult mai bune la acest raliu african, decât la Dakar-ul normal, cel mai bine clasat camion Tatra a luat abia locul 10. Totuşi, cehii au ţinut să amintească şi faptul că Praga V4S, clasat pe locul 2 la Dakar, e construit tot pe o structură Tatra. Însă se pare că-n condiţiile mai nemiloase ale Africii, camioanele Tatra au reuşit oricum să ia rezultate mai bune.
0
1,694
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!