(VIDEO) În toată Moldova se circulă cu dificultate din cauza zăpezii abundente, există blocaje temporare pe mai multe drumuri

8 Ianuarie 2024, 11:45
Redacţia PiataAuto.md
Practic în întreaga Republica Moldova, dar şi în regiunea Moldovei a României, ninge abundent de mult ore încoace, iar de această dată, despre acel val de ninsori abundente se ştia cu certitudine de câteva zile, şoferilor fiindu-le recomandat să evite orice deplasări. Acum aceste ninsori sunt în toi, iar în toată Moldova se circulă cu dificultate atât în oraşe, cât şi pe traseele naţionale, fiind raportate mai multe blocaje temporare pe mai multe trasee, din cauza maşinilor care nu pot înainta.
Spre exemplu, poliţia publică şi un video şi anunţă că traseul Chişinău-Hânceşti, în zona renumitelor sale serpentine, se circulă cu mare dificultate şi cu timpi lungi de aşteptare din cauza multiplelor vehicule care nu pot urca sau coborî în siguranţă prin aceste viraje.
Pe traseele M5 şi M3 există de asemenea zone cu depuneri mai mari de zăpadă, favorizate de relieful local şi curenţii de aer, unde şi curăţarea zăpezii de utilaje nu aduce efect de lungă durată.
Per total, ASD anunţă că pe traseele Moldovei operează în aceste momente 212 autospeciale de curăţare a drumurilor şi trotuarelor. Problema zăpezilor mari e agravată şi de faptul că în multe regiuni sub zăpadă e gheţuş format de la ploaia anterioară, care face şi drumurile curăţate periculoase. Există şi zone cu vizibilitate foarte redusă din cauza ceţii sau a ninsorii abundente.
În Chişinău, Comisia de Situaţii Excepţionale a decis sistarea transportului public până la ora 16:00, din cauza ninsorii abundente, astăzi în Republica Moldova fiind oricum zi de odihnă oficială. Pe lângă asta, aceeaşi comisie a decis că următoarele două zile, la 9 şi 10 ianuarie, şcolile şi grădiniţele vor fi închise, din acelaşi motiv al ninsorilor abundente.
Poliţia mai anunţă că 560 de poliţişti sunt încadraţi la nivel naţional în activităţi de patrulare, dirijare a traficului în zonele problematice şi intervenţii de ajutor. Doar pe parcursul nopţii, poliţiştii au intervenit în 159 de asemenea cazuri.
Vezi mai jos şi video-ul publicat de poliţia de pe traseul Hânceşti-Chişinău, reprezentativ pentru modul în care se circulă pe multe alte porţiuni de traseu din ţară.
0
1,491
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!