(VIDEO) Noul model chinezesc Xiaomi SU7 arată cum poate manevra autonom într-o parcare multietajată

2 Ianuarie 2024, 10:45
Redacţia PiataAuto.md
Săptămâna trecută scriam despre lansarea unuia din cele mai fascinante modele chinezeşti din câte au fost lansate în acest an, Xiaomi SU7, un mode electric creat de producătorul de electronice Xiaomi, care şi-a făcut astfel intrarea în lumea auto. Spuneam, însă, că acesta a reuşit din prima să debuteze cu o inginerie care-l clasează undeva la nivelul Tesla, Lucid şi Porsche, un pic peste ultimul, eclipsând orice alt concurent german sau nipon. Ei bine, acum, chinezii ne arată cum poate manevra autonom noul Xiaomi SU7 într-o parcare multietajată.
Ideea de a lăsa maşinile să parcheze singure nu e una nouă, dar de obicei e vorba de o coborâre în apropiere de locul de parcare, iar maşina mai înaintează puţin, după care identifică locul de parcare şi dă în marşarier pentru a intra acolo. Dar nimeni n-a pretins până acum că o maşină poate intra într-o parcare multietajată, cu intrări circulare strânse printre etaje, căutându-şi şi găsindu-şi singură locul de parcare.
Noul Xiaomi SU7, însă, face exact asta într-un nou video publicat de chinezi. Acesta intră într-o parcare multietajată, încearcă să-şi găsească loc la primul etaj, are un moment de nedumerire cu o altă maşină, apoi urcă la următorul etaj.
Acolo caută din nou un loc până găseşte unul. Ține cont de toate obstacolele din jur, bineînţeles, graţie senzorilor lidar, radar şi camerelor pe care le are şi într-un final îşi găseşte locul şi parchează cu bine.
Noul Xiaomi SU7 este astfel complet echipat pentru condus autonom, doar că pe drumurile public deocamdată va insista ca şoferul să fie atent la drum, iar dacă în viitor legislaţia va permite condusul autonom, o simplă actualizare la distanţă va activa această funcţie a maşinii.
Vezi în video-ul de mai jos cum a avut loc manevrarea acestui model chinezesc în parcarea multietajată.
0
2,670
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!