(VIDEO) Şoferul unui Mercedes a intrat cu viteză în parcarea unui supermarket din Stăuceni, provocând un accident şi fiind căutat de poliţie

29 Ianuarie 2024, 09:17
Redacţia PiataAuto.md
Sâmbătă seara, parcarea supermarket-ului Linella de pe traseul M2 de lângă Chişinău, din perimetrul comunei Stăuceni, a fost scena unui accident grav, care putea sfârşit şi mai trist. Un Mercedes a intrat cu viteză enormă de pe traseul în parcarea magazinului, deşi la intrarea în parcare există un indicator ce limitează viteza la 5 km/h. În acel moment, o maşină dădea în marşarier din locul său de parcare, fiind lovită cu putere din partea laterală dreapta de Mercedesul cu viteză imensă.
Maşina lovită a fost întoarsă în jurul axei sale de forţa impactului, iar cineva de la bord a avut nevoie şi de îngrijiri medicale. Şoferul Mercedesului, însă, şi-a abandonat maşina şi a fugit de la locul accidentului.
La orele dimineţii de luni, după circa 36 de ore de la producerea accidentului, poliţia ne-a informat că şoferul Mercedesului încă nu a fost găsit şi reţinut, dar este în continuare căutat de poliţie. Maşina a fost ridicată la parcarea specială cu plată de poliţie, însă poliţia n-a putut da până la această oră de proprietar şi/sau şofer, menţionându-se că întreprind măsuri operative de găsire şi reţinere a acestuia.
Din păcate, însă, practica arată că marea majoritate a cazurilor în care şoferii fug în asemenea circumstanţe sunt motivate de consumul de alcool sau alte substanţe, iar timpul pierdut până la găsirea şoferului sau uneori până la predarea lui benevolă la poliţiei, e suficient de obicei pentru a şterge urmele stării în care se afla şoferul la momentul producerii accidentului, după care acesta e cercetat deja doar pentru fuga de la locul accidentului, dar nu şi pentru încălcări penale grave, derivate din starea în care acesta conducea maşina în momentul producerii accidentului.
Tocmai de asta, încă acum un an redacţia noastră făcuse o propunere directă, publică, în cadrul mesei rotunde dedicată siguranţei rutiere la Inspectoratul General de Poliţie, pentru modificarea legii, astfel încât şoferii care fug de la locul accidentului în accidente grave, să suporte o anchetă penală cu repercusiuni mai grave chiar decât condusul în stare de ebrietate, pentru a descuraja fuga şi a pedepsi dur asemenea situaţii. Or, de multe ori aceşti şoferi fug lăsând victime fără ajutor, care ar putea fi salvate.

Vezi în video-ul de mai jos şi momentul accidentului, surprins de camerele magazinului.

Sursa video: Telegram / vtememd
1
1,085
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!