(VIDEO) Un youtuber din Norvegia a descoperit că modelul electric chinezesc HiPhi Z are probleme majore la încărcarea fast charge la staţii CCS

31 Ianuarie 2024, 14:18
Redacţia PiataAuto.md
HiPhi Z e unul din cele mai curioase modele chinezeşti lansate în ultimul timp, cu performanţe impresionante de 672 CP şi 820 Nm, transpuse pe asfalt de două electromotoare. Maşina cântăreşte peste 2,5 tone la gol, dar promite o acceleraţie similară cu cele mai puternice versiuni ale lui Porsche Taycan. Şi chinezii au ales din nou Norvegia drept una din primele ţări în care să lanseze acest model în Europa, dar un youtuber de acolo a descoperit că noul model electric chinezesc are probleme majore la încărcarea fast charge la staţii europene obişnuite în standard CCS.
Problema e că maşina vine echipată cu port chinezesc GB/T, iar cumpărătorii norvegieni primesc un adaptor în mână, pe care să-l folosească oarecum spartan la prize.
Exact aşa se întâmplă şi în Republica Moldova cu maşinile chinezeşti IM Motors, care vin de asemenea echipate cu port GB/T şi cumpărătorilor li se înmânează şi un adaptor pe care să-l folosească. E o soluţie ce poate ridica întrebări mari faţă de calitatea adaptorului, or, atunci când o maşină se încarcă cu 150-300 kW putere, prin acel adaptor vor trece puteri şi intensităţi imense de curent electric şi contează enorm de mult ce conductoare sunt puse acolo, pentru a evita supraîncălzirea şi alte probleme.
În cazul norvegianului şi a acestui HiPhi, încărcările sunt o mare bătaie de cap, cu o frecvenţă uriaşă a problemelor întâmpinate. Toată problema pare să vină tocmai de la acel adaptor, care nu e doar o instalaţie mecanică ce ar avea conectoare, ci mai are şi un mic computer ce procesează comunicarea între cele două tipuri de porturi.
Iar această comunicare eşuează aproape de fiecare dată, aproape la fiecare priză. În video-ul de mai jos youtuber-ul încearcă un număr mare de staţii fast charge şi de fiecare dată obţine erori şi eşuări ale procesului de încărcare, cu o singură excepţie. Doar o singură dată, la o staţie Ionity, încărcarea a pornit. În rest toate au eşuat.
Deci, maşina pare uimitor de inadaptată pentru prizele europene, iar faptul că cei care o cumpără primesc doar un adaptor şi li se pune lor pe umeri povara de a suporta aceste erori e o mare problemă pentru aceşti proprietari.
Pe lângă asta, maşina mai pare să aibă o mare problemă şi cu menţinerea benzilor pe autostrăzi în condiţii de zăpadă doar pe margini.
Vezi toată experienţa în video-ul de mai jos.
1
26,865
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!