(VIDEO) Vietnamezii de la Vinfast spun că au rezolvat problemele celei mai criticate maşini electrice din SUA din ultimul an, iar doi youtuberi verifică dacă e adevărat

30 Ianuarie 2024, 18:02
Redacţia PiataAuto.md
Vietnamezii de la Vinfast au lansat acum un an o maşină electrică, numită VF8 pe care s-au aventurat s-o vândă în primul rând în SUA, pe lângă vânzările din ţara de origine. Noul model, însă, a fost întâmpinat cu critici deosebit de intense, aşa cum nu s-au văzut în lumea auto de decenii încoace. Acum vietnamezii au anunţat că au revizuit maşina şi i-au rezolvat problemele, trimiţând un exemplar la doi dintre youtuberii care au încercat să o trateze mai obiectiv din prima dată, dar oricum au rămas dezamăgiţi de ea.
Probleme iniţiale nu se refereau neapărat la baterie sau probleme direct legate de faptul că maşina ar fi electrică. Acestea ţineau de suspensia absolut necalibrată, care făcea maşina să oscileze fără vreo noţiune elementară de ţinută de drum, de zecile de senzori care strigau în permanenţă alerte, de pedala super întârziată şi de multe alte lucruri absolut elementare într-o maşină.
Maşina, prin toate aceste deficienţe, arăta de fapt cât de multă muncă e necesară în crearea unei maşini bune. Toate celelalte maşini de pe piaţă şi ceilalţi producători au trecut demult de aceste faze elementare, însă nu şi Vinfast. Cel puţin nu până la această actualizare.
Acum vietnamezii au schimbat arcurile suspensiei, amortizoarele, ba chiar şi câteva braţe de suspensie, inclusiv geometria lor. Şi se pare că şi-au mai calibrat şi sistemele de asistenţă, astfel încât acestea nu mai scos zeci de alerte pe kilometru.
Per total, maşina electrică vietnameză pare îmbunătăţită, dar e încă departe de a fi bună, zic youtuberii. Apropo, aceştia aduc la un moment dat în peisaj şi o Tesla Model Y, pentru comparaţie, întrucât preţul celor două modele e aproape identic.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
2
5,334
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!