Cum arată în prezent lucrările la podul de la Sagaidacul Nou, de pe traseul M3 din Moldova, care a stat neterminat 30 ani

9 Februarie 2024, 10:47
Redacţia PiataAuto.md
În luna septembrie 2023 informam că podul de la Sagaidacul Nou, de pe traseul M3 din Moldova, cel care trebuia cândva să devină prima autostradă din ţară, urma să intre într-o perioadă de lucrări, pentru a fi finalizat, după 30 de ani de stagnare a lor. Timp de 30 de ani s-a circulat doar pe o parte a podului, cealaltă fiind neterminată, şi nimeni n-a avut curajul să descurce acest proiect anevoios şi eventual să-l ducă la bun sfârşit, pentru a spori siguranţa de circulaţie în regiune.
Chiar de curând, aici s-a produs un accident cu 9 automobile implicate în condiţii de ceaţă, fapt care arată elocvent că de 30 ani încoace traficul direcţionat pe o singură parte a podului creează situaţii de risc sporit.
Ei bine, acum lucrările la acest pod sunt în toi, iar cei de la Administraţia de Stat a Drumurilor au publicat imagini cu starea actuală a lor.
E cât se poate de clar că podul are nevoie nu doar de finalizarea structurii sale superioare, ci şi de o ranforsare a pilonilor şi elementelor de susţinere a structurii în zona în care acesta se uneşte cu celelalte segmente de carosabil.
E necesară şi fortificarea şi completarea grinzilor podului, deci se va interveni cu lucrări profunde la el, pentru a-i reda o soliditate structurală cuvenită.
Iar pe lângă asta, proiectul de lucrări presupune şi definitivarea rampelor de acces spre satul din preajmă şi traseul G122, astfel încât să se ajungă la final la un nod rutier civilizat şi sigur, chiar dacă acesta a fost neglijat timp de 30 de ani.
Odată cu finalizarea podului, programată pentru decembrie 2024, pe traseul M3 se va circula pe câte două benzi pe sens de la Chişinău până la regiunea satului Porumbrei, acolo de unde începe porţiunea de traseul nou construit spre Cimişlia, inaugurat acum un an şi jumătate.
1
4,490
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!