(VIDEO) Cât de nepractică e, de fapt, noua Honda Motocompacto, servieta genială cu roţi, motorizată, pe care să o foloseşti ca scuter electric

10 Iunie 2024, 12:42
Redacţia PiataAuto.md
Honda a lansat anul trecut noua Motocompacto, care e de fapt o servietă cu roţi, care e şi motorizată, şi pe care fie o duci de toartă, fie urci pe ea şi călătoreşti prin oraş, ca un scuter electric. Ideea e un remake al unei originale din anul 1981, care era prezentată pe atunci ca un atribut pe care să-l pui în portbagajul maşinii, să vii cu maşina până într-o zonă mai centrală de oraş, şi apoi să ai mobilitate simplificată datorită ei.
Ei bine, acelaşi lucru oferă şi noua Motocompacto, doar că ea e deja electrică, super transformabilă şi mult mai uşoară, încât să o poţi duce de toartă cu adevărat. E un concept genial în multe privinţe, inclusiv prin faptul că atunci când ajungi la birou, o iei cu tine în lift şi o pui la încărcat la priza de la birou, fără grijă de staţii publice.
Şi apoi, şi preţul e foarte accesibil, de circa 1.000 dolari, ceea ce e mai puţin decât multe scutere sau chiar unele trotinete electrice sofisticate.
Dar se pare că în exploatarea de zi cu zi există oricum inconvenienţe care o fac nepractică. Una din aceste inconvenienţe ar fi lipsa suspensiei, roţile fiind fixe, ceea ce reduce orice idee de confort pe drumuri denivelate. Roţile sunt mici, aşa că eventualele gropi se lot lăsa şi cu răsturnări.
Viteza de deplasare nu e foarte mare, iar autonomia e destul de mică, la 19,3 km teoretici.
Iar autorul unui canal de YouTube specializat în motociclete spune că însăşi utilitatea ei e discutabilă, or, această idee de a mai merge ultimele sute de metri sau kilometri e făcută de obicei de oameni şi pe jos, pentru că nu e nevoie să venim cu un vehicul chiar până la uşa liftului de la birou.
Viziunile acestuia asupra lui Motocompacto sunt cu siguranţă deosebit de interesante, şi arată cum par şi cu se simt multe lucruri fără măcar a le vocifera, ci doar prin mimici şi printr-o asociere cu renumitul Mr. Bean.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,219
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!