(VIDEO) Ferrari rămâne Ferrari şi în lumea SUV-urilor, învingând cu un V12 aspirat toate modelele turbo concurente

8 Iunie 2024, 17:49
Redacţia PiataAuto.md
Deşi mult timp a negat că va construi vreodată vreun SUV, iar apoi a făcut-o totuşi, lansând modelul Purosangue, Ferrari rămâne a fi Ferrari şi în lumea SUV-urilor, acolo unde e singurul model echipat cu un motor V12 aspirat şi unde cu acest propulsor a reuşit să învingă toate celelalte modele cu motoare turbo mai puternice.
Ferrari scoate 725 CP din motorul său de 6,5 litri şi cântăreşte circa 2,1 tone la gol. Printre concurenţii săi din întrecerile de mai jos s-au numărat Aston Martin DB 707, cu un motor V8 biturbo de 4,0 litri şi 707 CP, Mercedes-AMG G63 cu acelaşi motor V8 de 4,0 litri , dar cu 585 CP la activ, un Lamborghini Urus Performante, cu alt motor V8 biturbo de 4 litri, cu 666 CP, un Porsche Cayenne cu acelaşi motor, ajutat de un electromotor, care scoate 739 CP, un BMW X6M de 625 CP şi un Range Rover cu acelaşi motor, ajustat la 635 CP. Ah, da, era şi un Defender în ecuaţie, cu motor V8 supraalimentat de 5,0 litri şi 510 CP.
Deci, toate modelele în afară de Ferrari sunt echipate cu motoare turbo, unele din ele pretinzând şi mai multă putere. Unele sunt şi mai grele, pentru că nu toţi pot face ditamai SUV-uri care să nu cântărească măcar 2,3-2,5 tone la gol.
Şi Ferrari a învins vizibil, atât cu start de pe loc, cât şi cu start din mişcare. Chiar dacă mult din modele au avut rezultate foarte apropiate, Ferrari Purosangue a reuşit să învingă de fiecare dată.
Ultimele au ajuns cele mai lipsite de aerodinamică modele — G63 şi Defender. Acestea au jucat într-o altă ligă, a formelor rectangulare, iar Defender a fost impresionant de departe de celelalte în performanţele sale, deşi avea clasicul motor cu supercharger. Bine, am putea spune că nu e turbo, ci cu compresor mecanic, dar oricum Ferrari rămâne singurul aspirat de aici.
E curios doar că la frâna Ferrari n-a mai fost primul. Se pare că italienii n-au avut unde să pună frână mai mari, iar supradimensionarea frânelor, care funcţionează de obicei bine la maşini mai compacte, aici a fost atenuată de greutatea mai mare.
Cert e că la acceleraţii, Ferrari şi-a apărat cu brio onoarea şi a arătat din nou că un motor de mari turaţii şi cilindree mare poate în continuare învinge unul turbo de cilindree mai mică.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
15,797
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!