(VIDEO) Noul Bentley Continental GT a marcat un record de viteză în cel mai adânc tunel subacvatic din lume pentru a ne convinge că motorul V8 hibrid poate suna frumos

27 Iunie 2024, 14:52
Redacţia PiataAuto.md
Ieri scriam despre lansarea noii generaţii Bentley Continental GT Speed, care a primit şi un nou sistem de propulsie hibridă, cu un motor V8 şi un electromotor, sistemul fiind menit să înlocuiască legendarul motor W12. Ei bine, o asemenea schimbare avea nevoie de argumente suplimentare care să convingă lumea că noul propulsor va putea fi savuros în continuare, iar Bentley a ales să o facă prin marcarea unui record mondial de viteză în cel mai adânc tunel subacvatic din lume.
Tunelul despre care vorbim e Ryfylke din Norvegia şi e, de fapt, tunelul care coboară la cea mai joasă altitudine dintre toate tunelele din lume, nu doar cele subacvatice, întrucât ajunge la -292 metri faţă de nivelul mării.
Ryfylke este şi cel mai lung tunel subacvatic din lume, având 14,4 km lungime. El a fost inaugurat în decembrie 2019, deci e o construcţie relativ nouă, care leagă regiunile oraşelor Tau şi Stavanger, trecând şi prin insula Hidle.
Cei de la Bentley au obţinut permisiunea şi susţinerea autorităţilor norvegiene pentru a închide total drumul, astfel încât să poată încerca marcarea recordului mondial pe un drum care e în mod normal unul public.
În ziua recordului, maşina a fost alimentată cu carburant sintetic, iar bateria i-a fost încărcată cu electricitate din surse regenerabile, spun cei de la Bentley.
Odată pornită de pe loc, maşina a avut nevoie de doar 33 secunde pentru a atinge viteza maximă de 335 km/h, ceea ce ne spune clar că maşina ar putea atinge o viteză mai mare, dacă n-ar fi limitată electronic. Bentley Continental GT Speed a făcut câteva traversări pentru a avea un rezultat consecvent.
Recordul mondial atins acum e unul neoficial, dar îi conferă maşinii titlul de a fi atins cea mai mare viteză într-un tunel.
Bentley a publicat şi un scurt video cu recordul din tunel. Vezi totul mai jos.
0
4,146
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!