(VIDEO) Cum se conduce Mitsubishi Pajero Evo, unul din cele mai rare şi necunoscute modele nipone, din vremurile când Mitsubishi făcea maşini glorioase

4 Iulie 2024, 16:12
Redacţia PiataAuto.md
Astăzi Mitsubishi e o marcă despre care pasionaţii auto îşi amintesc tot mai rar. Chiar şi pasionaţii de cândva ai Mitsubishi au tot mai puţine motive să-şi amintească de ea, cu excepţia momentelor când apelează la istorie. Pentru că în istorie au existat modele cu adevărat glorioase, unele din ele mai renumite, altele aproape necunoscute, dar care rămân fascinante până şi azi. Doi youtuberi din SUA au reuşit să pună mâna de curând pe un Mitsubishi Pajero Evo, unul din cele mai rare şi necunoscute modele ale mărcii nipone.
Despre Pajero Evo şi un pic despre istoria sa noi vorbisem într-un articol de acum aproape doi ani, când unul din primele asemenea exemplare ajunsese să fie vândut în SUA, după ce a împlinit 25 de ani din momentul fabricării, pentru a putea fi importat.
Maşina nouă n-a fost vândută niciodată nici în SUA, nici în Europa, ci doar în Japonia, iar întrucât producţia totală a fost de doar 2.500 exemplare, nu e de mirare că modelul a rămas aproape necunoscut.
Dar ea e o creaţie superbă, aşa cum ar fi de neconceput să mai există în zilele noastre. Avea tracţiune integrală inovativă, tipică modelelor Evo de la Mitsubishi, avea suspensie independentă şi pe puntea spate, şi aripi evazate, şi eleroane, ba chiar şi un motor V6 de 3,5 litri, cu sistem MIVEC de deschidere variabilă a valvelor şi cu 276 CP la activ.
Cel mai important e că această maşină şi paralela sa foarte apropiat din raliul Dakar i-a adus lui Mitsubishi o serie lungă de victorii la Dakar, care i-au păstrat şi până azi titlul de producătorul cu cele mai multe victorii la acest raliu, din toată istoria!
Iar cei doi youtuberi şi-au amintit în istoria lor şi de marele Kenjiro Shinozuka, omul care lucra la marketing în cadrul Mitsubishi în zilele de muncă, iar în zilele de week-end era cel mai talentat pilot de raliu din Japonia. Datorită pasiunii lui enorme pentru motorsport şi pentru marca Mitsubishi, au ajuns să fie create asemenea maşini, iar Mitsubishi a ajuns să aibă asemenea succese la Dakar. Şi din păcate astăzi Mitsubishi nu mai are un Kenjiro Shinozuka, care să-i readucă luciul genial de altă dată.
Maşina condusă în zilele noastre arată elocvent cât de speciale puteau fi aceste modele, create acum 25-27 de ani, în anii 90. E o incursiune într-o lume în care şi cu 276 CP se puteau face minuni, dacă maşina era proiectat de ingineri pasionaţi, care să-i dea o personalitate şi un echilibru superb!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
2,264
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!