(VIDEO) Trei exemplare Ferrari au fost distruse la o întrunire oficială a proprietarilor, unde taxa de participare era de 42.700 euro

4 Iulie 2024, 10:55
Redacţia PiataAuto.md
Ferrari e cu siguranţă una din cele mai exclusiviste mărci din lume, iar această calitate e tradusă nu doar prin preţul mare de achiziţie sau prin costurile mari de mentenanţă, ci şi prin abordarea absolutistă a istoriei fiecărei maşini sau prin oferirea unor oportunităţi proprietarilor de a fi parte din experienţe magnifice cu maşinile lor. În aceste zile are loc turul de 6 zile Ferrari Cavalcade 2024, destinat modelor moderne de la Ferrari, unde proprietarilor le-a fost pregătit un traseu epic de 1.220 km, înţesat cu experienţe culinare şi culturale excepţionale. Într-atât de exclusivist e turul, încât participarea în acest tur îi costă pe proprietarii de Ferrari 42.700 euro! Dar pentru trei exemplare Ferrari acest tur a fost mult mai trist, ele fiind distruse, iar un al patrulea a fost accidentat mai uşor.
Traseul turului prevede locuri precum Cortina d'Ampezzo, Bassano del Grappa, dar ca să se ajungă acolo, e nevoie să se mai parcurgă nişte kilometri pe autostrăzi, pe lângă Ferrara, Rovigo şi apoi lângă Verona.
La start s-au aliniat 125 de exemplare Ferrari, iar varietatea lor e impresionantă, toate fiind maşini din ultimul deceniu, însă, pentru că Ferrari are evenimente separate pentru cei ce se învrednicesc să deţină exemplare clasice, şi mai exclusiviste.
La Cavalcade 2024 a fost o mare varietate şi de proprietari, însă, iar unii n-au fost tocmai precauţi cu maniera de condus în coloană, specifică unor asemenea evenimente. Asta a făcut ca 3 exemplare de Ferrari să nu mai ajungă la finalul primei zile, iar al 3-lea să fie accidentat mai uşor în ziua următoare. Şi întrucât evenimentul mai continuă până în seara de 5 iulie, e posibil ca acest bilanţ să nu fie final.
Unul din proprietari pare să nu fi ţinut cont de un şuvoi de ploaie de pe autostradă şi, accelerând prea tare, şi-a pierdut aderenţa punţii spate, după care a ajuns să lovească din plin o barieră de pe stânga. Maşina a fost avariată grav, inclusiv la nivel de structură.
O altă maşină, tot în condiţii de ploaie, pare să fi vrut să evite o coliziune în care ar fi intrat într-un alt Ferrari din faţa sa şi a luat-o spre banda de rezervă din dreapta, doar că maşina a ajuns în final să lovească acea barieră cu toată partea sa dreaptă, alegându-se cu deteriorări mari, până la acoperiş.
Iar un al treilea Ferrari a luat foc tot pe autostradă, din motive deocamdată neclare. Cert e că motorul său amplasat median era în flăcări puternice, iar până la venirea pompierilor maşina a fost aproape complet distrusă, cel puţin în părţile ei esenţială. Aici nu mai încape îndoială că ea nu va mai putea fi reparată astfel încât să i se restabilească vreodată valoarea de colecţie.
Cel de-al patrulea Ferrari, care a avut de suferit ulterior, în condiţii de vreme senină şi trafic urban, a fost lovit în spate în trafic şi aparent poate fi reparat aparent uşor. Dar, fiind un Ferrari, uşor nu înseamnă şi ieftin. Aici, însă, maşina are cel puţin şanse aproape sigure de a fi restabilită.
Dar e cât se poate de cert că deja pentru minim 4 proprietari de Ferrari acest tur cu taxă de participare de 42.700 euro va genera şi costuri suplimentare din cauza daunelor suferite la maşinile lor.
Vezi mai jos şi un video cu maşinile participante la Ferrari Cavalcade 2024, filmate în orăşelul Ferrara din Italia în ziua 2, defilând în coloană sau staţionând în centrul oraşului.
0
53,848
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!