(VIDEO) Un pasionat de BMW din Qatar a adunat o colecţie de peste 140 de maşini şi a creat un muzeu pentru ea

11 Iulie 2024, 18:18
Redacţia PiataAuto.md
Cât de multe maşini clasice poţi deţine, ca să te simţi împlinit? Una, două, cinci sau zece? Probabil asta e genul de întrebare căreia i se potriveşte de minune răspunsul că oricâte ar fi, niciodată nu e prea mult. Ei bine, în Qatar există un mare pasionat de BMW-uri clasic, pe nume Omar Hussain Alfardan, care a ajuns să deţină peste 140 de maşini. Într-atât de multe, încât a creat un muzeu pentru ele.
Pasionatul spune că şi-a făcut studiile în Elveţia în tinereţea sa şi acolo a deprins pasiunea pentru maşini clasice, ţara în care această pasiune e împărtăşită de foarte mulţi, iar maşinile clasice sunt tratate cu grijă excepţională.
Prima maşină a pasionatului de BMW a fost un Seria 7 în motorizare 745 pe atunci. Ea l-a fascinat şi l-a făcut să se ataşeze de marca BMW, iar din 1982 încoace Omar se tot ţine de cumpărat BMW-uri.
După studiile din Elveţia a revenit în ţara sa şi deja îl bătea gândul la un viitor muzeu. Din acel moment a început să cumpere şi modele BMW care erau deja considerate clasice la acea vreme, primul exemplar fiind un BMW Z1.
De atunci şi până astăzi, a adunat peste 140 de maşini în colecţia, lui. A adunat toate modelele BMW din istorie, care i-au plăcut, iar pe lângă ele a mai adunat şi câteva exemplare de supercar-uri italieneşti şi britanice. Miezul colecţiei, însă, rămâne a fi format oricum din modelele BMW.
Omar are în colecţia sa modele BMW din toate perioadele istoriei, de la primele modele până la încercările de diversificare din anii 50, şi apoi de la avântul pe care l-a luat BMW în anii 70, 80 şi 90.
Foarte curios e că acest pasionat din Qatar admite că în curând în colecţia sa ar putea apărea şi modele hibride şi electrice BMW, spărgând astfel cumva percepţia că maşinile electrice n-ar fi interesante pentru colecţionari.
Şi pentru că Omar vine în mod clar dintr-o familie cu avuţie adunată în mai multe generaţii, acesta spune că tatăl lui a avut cândva primul Rolls-Royce în Qatar, iar astfel a prins un ataşament special şi pentru această marcă. Şi, bineînţeles, azi în colecţia sa se regăsesc şi exemplare clasice Rolls-Royce.
Vezi toată această colecţie, demonstrată chiar de pasionatul din Qatar, în video-ul de mai jos.
1
7,633
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!