Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Chinezii de la Nio au lansat noul Onvo L60, un SUV electric concurent cu Tesla Model Y, cu un interior care seamănă mult cu acesta

19 August 2024 - 12:17
Redacţia PiataAuto.md
Chinezii de la Nio au prefaţat primele imagini cu noul Onvo L60 acum câteva săptămâni, anunţându-l drept un concurent pentru Tesla Model Y. Acum, însă, modelul a fost pus deja în producţia de serie în China şi odată cu asta au început şi vânzările noului model. Iar întrucât ultimele modele ale celor de la Nio au parametri impresionanţi, e curios să vedem şi cu ce parametri vine să concureze pe piaţă noul model electric chinezesc.
Noul model are 4,83 metri lungime şi un ampatament de 2,95 metri, deci e cu circa 8 cm mai lung decât Model Y şi aceste dimensiuni mai mari se traduc prin mai mult spaţiu în habitaclu.
La nivel de inginerie, noul SUV electric Nio debutează pe o arhitectură de 900 volţi, deci nici măcar nu 800 volţi, ci tocmai 900, similar celor de la Lucid şi altor câteva modele chinezeşti de top, în timp ce Tesla Model Y se bazează încă pe tehnologie de 400 volţi.
Versiunea de debut a lui Nio L60 are o singură variaţie posibilă de baterie, de 60,5 kWh. Există, însă, o versiune cu tracţiune spate şi un motor, şi alta cu tracţiune integrală şi două motoare. Versiunea cu tracţiune spate dezvoltă 240 kW sau 326 CP, iar cea cu tracţiune integrală are acelaşi motor pe puntea spate, căruia i se mai adaugă un motor de 100 kW sau 136 CP pe puntea faţă.
Autonomia promisă e de 525-555 km în cazul versiunii cu o singură punte motrice şi de 501-525 km în cazul versiunii cu tracţiune integrală.
Maşina e echipată cu o putere de procesare foarte mare, acest atribut devenind unul pe care producătorii de maşini electrice din China pun un accent tot mai mare. Maşina are radare 4D, şapte camere de detectare a situaţiei din jurul maşinii, şi o scanare de până la 687 metri în faţa maşinii.
Interiorul noului model seamănă mult cu cel al lui Tesla Model Y, dar această analogie poate veni şi din cauza faptului că în ambele modele planşa de bord e lipsită de orice alte butoane şi e dominată de un ecran orizontal mare.
Nio mai are şi un ecran neaşteptat de mare şi pentru pasagerii spate, integrat drept o continuitate a cotierei pentru pasagerii faţă.
Noul SUV va avea un preţ de pornire echivalent cu aproximativ 30.500 dolari în China. Pentru comparaţie, Tesla Model Y costă cu circa 4.000 dolari mai mult în această ţară.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter