Primul camion electric Tesla Semi din Europa a fost surprins în timp ce era transportat pe o autostradă din Germania

24 August 2024, 13:50
Redacţia PiataAuto.md
Tesla are mai mult de un an şi jumătate de când a prezentat camionul electric Semi şi a făcut şi primele livrări, dar producţia acestuia decurge foarte lent, cu doar câteva camioane asamblate în fiecare lună şi nici 100 fabricate în total până acum. Problema nu e în lipsa cererii, ci în lipsa unei fabrici unde acest camion să poată fi asamblat automatizat, pe o linie de producţie, cele de acum fiind făcute în condiţii de atelier, cu multă muncă manuală. Chiar şi în asemenea condiţii, însă, de curând pe drumurile Europei a fost văzut primul exemplar de Tesla Semi care a ajuns vreodată pe acest continent.
Camionul electric a fost surprins fiind transportat pe platforma tractată de un alt camion pe autostrada A2 din Germania, în apropiere de joncţiunea cu A1, lângă oraşele Dortmund şi Essen, ceea ce indică faptul că Tesla Semi tocmai fusese livrată într-un port din Olanda, cel mai probabil, şi tocmai fusese plasată pentru a fi transportată spre destinaţia finală.
Camionul electric nu e omologat deocamdată în Europa şi nici nu e prezent în oferta Tesla din Europa, prin urmare e clar că acest prim camion nu a venit pentru a fi livrat unui client final.
Acum un an, însă, Tesla menţiona că intenţionează să omologheze camionul şi pentru Europa, declarând atunci că ar fi necesare doar câteva modificări minore în construcţia sa. Prin urmare, fanii Tesla au prezumat acum că producătorul american ar fi trecut la acţiuni, iar acest prim camion din Europa ar fi destinat omologării.
Însă, judecând după raportul prezentat de Elon Musk după trimestru doi şi faptul că o fabrică dedicată pentru Tesla Semi nu va fi construită mai devreme decât peste 12-18 luni, e puţin probabil ca Tesla să vrea să omologheze de pe acum camionul său electric.
La scurt timp în mediul online au apărut şi imagini cu al doilea camion Tesla Semi surprins pe aceeaşi autostradă, deci e vorba de o partidă de minim două exemplare.
Cel mai probabil, explicaţia e mult mai simplă şi ţine de posibila participare a acestui camion la expoziţia IAA Transportation 2024 din Hanovra, Germania, acolo unde sunt prezenţi de obicei toţi producătorii de camioane. În acest an va exista o atenţie specială camioanelor electrice, iar Tesla va putea astfel să prefaţeze modelul său în faţa marilor companii de transport europene, care să-l ia în considerare pentru viitoarelor planuri de reînnoire a flotelor. Chiar ieri scriam despre o comandă de 300 camioane electrice Volvo, cu doar 300 km autonomie, pe care producătorul suedez a primit-o în Europa. Tesla Semi, cu 800 km autonomie promisă, ar fi astfel o ofertă mult mai interesantă pentru companii europene, iar întrucât expoziţia din Hanovra e una bienală, prezenţa lui Tesla Semi în cadrul ei e cât se poate de strategică.
0
8,083
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!