(VIDEO) Cum arată lucrările la construcţia nodului rutier dintre autostrăzile A7 şi A3 din România, care urmează a fi inaugurat până la sfârşitul anului 2024

9 August 2024, 09:07
Redacţia PiataAuto.md
Autostrada A7 a devenit deja emblematică în România datorită ritmului galopant în care derulează lucrările la ea, dar şi datorită faptului că pentru prima dată în istoria ţării sunt în construcţie simultană segmente ce însumează 320 km ai unei singure autostrăzi. Ei bine, autostrada începe cu un nod rutier complex, în care ea-şi asigură joncţiune cu autostrada A3, lângă localitatea Dumbrava, iar de curând autorul unui canal de YouTube din România, specializat în filmări ale lucrărilor de infrastructură, a filmat stadiul actual al lucrărilor de construcţie la acest nod rutier.
Nodul rutier e unul relativ mai simplu decât cel dintre autostrăzile A7 şi A8, de tip turbion, situat lângă Paşcani. Totuşi, şi acest nod rutier asigură nu doar joncţiunea dintre cele două autostrăzi, ci şi pasajul peste liniile de cale ferată situate în acelaşi loc.
Foto: Schiţa nodului rutier dintre autostrăzile A7 şi A3

Din imagini se pot vedea o mare parte fiind deja montate, cu armătura înţesată peste ele pentru următoarele etape de turnare a căii de circulaţie a podului.
Există şi grinzi abia amplasate, care au structura lor de bază la vedere, iar astfel se pot vedea elementele construcţiei lor metalice brute.
Desigur, există şi grinzi abia aduse prin transporturi agabaritice speciale, care abia urmează a fi ridicate de macarale şi amplasate în poziţiile potrivite.
Cea mai mare parte a bretelelor de legătură au actuala autostradă A3, pe care se circulă, sunt deja asfaltate, acolo urmând să se facă doar acostamentele corecte, cu instalări de bariere şi indicatoare mai aproape de inaugurarea circulaţiei.
Conform contractelor, loturile 1 şi 2 din segmentul Ploieşti-Buzău al autostrăzii A7, între Dumbrava şi Mizil, dar şi între Mizil şi Pietroasele, trebuie să fie inaugurate până la sfârşitul anului 2024. Ele au 21 km şi, respectiv, 28,35 km lungime, iar asta înseamnă că şi nodul rutier din video-ul de mai jos e inclus în aceleaşi termene de execuţie.
Lucrările la lotul 1 şi la acest nod rutier sunt făcute de asocierea de companii Impressa Pizzarotti & C SPA - Pizzarotti SA - Retter Project Management SRL.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
2
5,348
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!