The Grand Tour s-a încheiat cu un episod emoţionant, iar maşinile electrice sunt unul din motivele pentru sfârşitul emisiunii

14 Septembrie 2024, 22:05
Redacţia PiataAuto.md
Emisiunea The Grand Tour s-a încheiat cu un episod emoţionant publicat ieri de serviciul de streaming Prime Video, un episod despre care cei trei protagonişti — Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May — ştiau că va fi ultimul încă din momentul filmării. Iar Jeremy a avut un moment de sinceritate tranşantă faţă de motivele încheierii emisiunii şi faţă de maşinile electrice.
Pe parcursul ultimelor luni, de când se ştia că The Grand Tour va fi închisă, în mediul online apăreau des comentarii că unul din motive ar fi faptul că cei trei nu ar fi vrut să testeze maşini electrice şi să treacă şi ei într-o epocă nouă a acestui tip de propulsie. Dar până acum aceste comentarii erau doar nişte presupuneri.
Acum, pe la mijlocul episodului, la minutul 01:09:20, Jeremy a avut un moment de sinceritate neaşteptată, după ce asculta sunetul motorului din Lancia sa, pe care o conducea prin Zimbabwe. Acesta a început prin a spune că adoră sunetul Lanciei sale, cu un motor care mai scapă cât o scânteie uneori. „Şi toţi cei care creşteţi azi cu maşinile voastre electrice, nu veţi auzi niciodată asta”.
Apoi, Jeremy a continuat şi mai direct şi tranşant: „Sunt o mulţime de motive pentru care împachetăm toată această emisiune şi îi punem punct, dar pentru mine, unul din principalele este că pur şi simplu nu sunt interesat de maşini electrice. Sunt nişe produse „albe”, sunt nişte maşini de spălat, nişte cuptoare cu microunde. Nu poţi să le face review-uri, nu poţi să te bucuri de ele, sunt doar o neghiobie”.
Deci, presupunerile fanilor s-au adeverit, iar Jeremy recunoaşte public că, cel puţin pentru el, refuzul de a testa maşini electrice şi lipsa lui de pasiune pentru ele e unul din motivele principale care au dus la închiderea The Grand Tour şi la sfârşitul unei întregi epoci.
E o părere dură şi spusă fără echivoc, care va rezona cu foarte mulţi, iar pe alţii dimpotrivă, îi va face să se simtă revoltaţi şi l-ar putea acuza pe Jeremy pur şi simplu de lipsă de deschidere către inovaţie şi progres.
Dar asta e poziţia lui, şi, din câte se pare, în mare parte şi a celor trei. Şi, după 23 de ani în care cei trei au făcut o muncă superbă în lumea emisiunilor auto, iar Jeremy chiar după peste 30 de ani de muncă, le putem respecta cel puţin această poziţie fără a-i acuza neapărat de faptul că o au.
Probabil, după mii de maşini conduse în cariera lor şi după o mare parte din ţările globului vizitate, după o viaţă în care au văzut şi simţit abordările inginereşti ale maşinilor, şi-au câştigat dreptul de a avea o poziţie aşa cum o simt ei. S-ar putea să greşească şi să meargă pe aceeaşi cale a renegării în faţa schimbării. Dar şi-au câştigat şi acest drept de a greşi eventual acum, prin poziţia pe care şi-o păstrează. Sau, s-ar putea ca pur şi simplu să fi condus atât de multe maşini minunate cu combustie, pline de emoţie, încât nicio maşină electrică nu le-a putut echivala, chiar dacă poate livra accelerare instantanee.
Acum cel puţin ne este clar tuturor de ce un trio atât de adorat încă de public, a decis să plece, în viziunea lor, cu capul sus, fără a-şi trăda identitatea pe care ei consideră că o au. Decât să facă fals o emisiune cu maşini în care ei nu cred, cei trei au ales să plece atunci când pot rămâne în memorie ca adevărate legende. Iar această atitudine merită admiraţie. Puţine echipe mai există în lume care au demnitatea şi curajul de a face asta.
Adio, Jeremy, Richard şi James în formula de trio! Adio o întreagă epocă a modului în care se făceau emisiuni auto. Peste mulţi ani, cu siguranţă vom privi şi re-privi aceste emisiuni exact ca pe nişte maşini de colecţie. Iar acum, am fost cu toţii martori la încheierea acestei epoci clasice.
1
11,738
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!