(VIDEO) Cum se conduce un Hyundai Ioniq 5 N electric, de 650 CP, pe autostrăzile fără limită de viteză din Germania

19 Septembrie 2024, 15:07
Redacţia PiataAuto.md
Hyundai Ioniq 5 N e modelul electric care continuă să fascineze lumea auto şi pasionaţii de maşini electrice, sau chiar şi pe cei ce caută emoţie clasică în condus. E unul din puţinele modele electrice create cu ideea de a oferi o plăcere clasică în condus şi până şi regele drift-ului din Japonia a fost încântat să-l conducă pe circuit în derapaje controlate. Iar la puterea imensă de 650 CP, modelul continuă să spulbere în întreceri directe multe din cele mai rapide supercar-uri din lume. Autorul unui canal de YouTube a filmat de curând şi modul în care arată experienţa de condus pe autostrăzile fără limită de viteză din Germania cu acest model.
Foto: Un Hyundai Ioniq 5 N în mâinile lui Keiichi Tsuchiya, regele drift-ului

În pornirea de pe loc maşina a indicat 3,8 secunde până la prima sută şi 6,5 secunde de la 0 a 150 km/h. De la 0 la 200 km/h, Hyundai Ioniq N a avut nevoie de doar 11,3 secunde! Cifre absolut impresionante, deci!
Viteza maximă, atinsă de acest hatchback electric, a fost de 266 km/h. Maşina are şi funcţia de a imita un sunet de motor cu adere internă în toată această vâltoare a acceleraţilor, iar acest fapt e menit să sporească oarecum plăcerea în condus.
Ea poate chiar imita schimburile de trepte, însă în acest caz ea generează şi nişte sacadări cu electromotorul, ceea ce reduce un pic din performanţa maximă. Aşa că e mai indicată lăsarea sunetului, dar fără imitarea schimburilor de trepte.
Partea cu adevărat impresionantă în experienţa acestui Ioniq 5 N de pe autostrăzile germane este consistenţa cu care el reuşeşte să menţină viteza maximă sau aproape de maxim. Asta înseamnă că bateria sa e suficient de bine răcită şi protejată pentru a evita supraîncălzirea în regim de descărcare aproape maximă, fapt pe care puţine maşini electrice îl pot asigura.
Arhitectura de 800 volţi a acestei maşini, însă, şi poate celelalte soluţii inginereşti avansate fac din ea una din maşinile electrice cu cea mai profundă abordare inginerească.
Cât de plăcută rămâne ea în condus — e un fapt subiectiv, în funcţie de preferinţele celui de la volan. Dar ingineria şi abordarea profundă a sud-coreenilor merită toată admiraţia aici.

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
994
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!