Prima pagină  »  Ştiri  »  Noua creatie a concernului Kia Motors, Mohave, este deja in Moldova!
19 DECEMBRIE 2008, 13:54
2,101
0
Noua creatie a concernului Kia Motors, Mohave, este deja in Moldova!
De Alvim Auto, Distribuitor Oficial Kia in Moldova
0
Este vorba despre un SUV de talie medie, prezentat la Salonul Auto de la Detroit din acest an, dupa o investitie de 245 mln. de dolari americani si un efort de 29 de luni.

Desi pe piata SUA si cea a Europei (inclusiv si in Moldova), modelul va aparea sub denumirea Mohave, pe piata din Corea de Sud, spre exemplu, acesta va fi cunoscut sub denumirea Kia Borego. Ceea ce il deosebeste pe Mohave de nu mai putin cunoscutul Sorento sunt dimensiunile. Mohave este mai corpolent adaugand pe el 290 mm in lungime, 30 mm in latime si 5 mm in inaltime. In afara de aceasta pentru confortul pasagerilor ampatamentul a fost marit cu 185 de mm.

Chiar si cu cel de-al treilea rand de scaune instalat, Mohave are liber un spatiu de depozitare de pana la 350 de litri, iar in cazul rabatarii randului doi si trei volumul creste considerabil - pana la 2765 de litri. Kia Mohave este disponibil in doua motorizari: una pe benzina, V8, de 3.8 litri si 274 CP, cuplata la o cutie de viteze automata in cinci trepte, si alta diesel, V6, care produce 250 CP si este cuplata la o transmise automata in sase trepte. Se va putea opta de asemenea pentru doua niveluri de dotari - LX si EX, care vor fi disponibile in 8 culori ale caroseriei si 3 ale interiorului.

Controlul electronic al acestui vehicul impozant permite posibilitatea blocarii diferentialului (cu un cuplu de distributie in raport 50:50) precum si includerea demultiplicatorului. De asemenea, optional se poate dispune de suspensie spate pneumatica autoreglabila pe inaltime.

Puteti lua cunostinta cu noul model, sau il puteti chiar si achizitiona in showroom-ul Kia Motors, prin distribuitorul oficial, Alvim-Auto SRL.


P.S.: Apropo, Mohave (spaniola: Mojave) este, de fapt, un desert, localizat in sud-vestul SUA, ocupand o buna parte din sudul Californiei, sud vestul statului Utah, sudul Nevadei si nord vestul Arizonei.

Suprafata pustiului depaseste 35.000 km patrati. In partea nord-vestica, pustiul se margineste cu masivul muntos Tehachapi, la sud cu lantul muntos San-Gabriel si San-Bernardino. Granita acestor munti apare clar delimitata, daca tinem cont ca sunt separati de doua depresiuni geologice: San Andreas si Harloc. Regiunea Marilor Lacuri este localizata in nordul acestui pustiu, iar un desert si mai arid, Sonora, poate fi localizat la sud. In acelasi timp hotarul nordic si vestic este mai greu reperabil,ambele fiind determinate mai degraba prin prezenta plantei salbatice Yucca brevifolia.

In acest desert pot fi gasite între 1 750 şi 2 000 de specii diferite de plante. Mojave este descris in special prin povestirea lui Stephen King «Langolery».


Distribuitor oficial KIA Motors in Republica Moldova:
"ALVIM-AUTO" SRL
Bd. Decebal 139, Chisinau,
Tel: 888 181
Fax: 888-180
www.kia.md
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!