Prima pagină  »  Ştiri  »  Cel mai nervos spaniol – noul Seat Ibiza Bocanegra
12 MAI 2009, 15:14
1,480
0
Cel mai nervos spaniol – noul Seat Ibiza Bocanegra
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Cu mai bine de 30 de ani in urma, Seat a lansat in Spania pe cont propriu, modelul cu doua usi, Seat 1200 Sport Bocanegra (Gura neagra), aceasta porecla a fost primita din cauza plasticului de culoare neagra din partea fata a masinii. Iata ca la Salonul Auto de la Barcelona, producatorul spaniol ne prezinta varianta moderna a modelului anilor ’70, numit acum Seat Ibiza Bocanegra.

Cu Seat Ibiza Bocanegra am avut ocazia sa facem ’’cunostinta’’ inca anul trecut in timpul Salonului Auto de la Geneva. Atunci producatorul spaniol a prezentat conceptul Seat Bocanegra, un hatchback cu 3 usi care a fost desenat de fostul design-er al companiei Lamborghini, Luc Donckerwolke. Liniile conceptului prezentat in anul 2008 au fost mentinute si la modelul de serie prezentat de curand la Barcelona, fiind destinat persoanelor dinamice ce doresc o Ibiza ceva mai exclusiva.

Exteriorul este cel care va deosebi Ibiza Bocanegra de modele standart... Si anume partea fata este cea care sugereaza apartenenta acesteia la familia Bocanegra, datorita fetei si farurilor de nuanta neagra. Imaginea creata de aceste elemente stilistice inspira o atitudine foarte serioasa si pe alocuri foarte agresiva. Agresivitatea si sportivitatea nu este sugerata numai de catre partea fata, oglinzile laterale negre, geamurile fumurii, discurile Sira de 17 inch, spoiler-ul spate si bara spate dotata cu un difuzor de aer, la fel atribuie Seat Ibiza Bocanegra la categoria celor mai ’’rele’’ automobile. Culoarea caroseriei poate fi una rosie Dakota Red sau una alba Candy White.

Cat priveste interiorul, acesta continua liniile exteriorului, insa este diferit fata de cel de pe versiunile FR sau Cupra. Scaunele sportive cu suport lateral sporit ce au inscriptionata litera ’’B’’ in partea superioara evidentiaza din start ca noul model este mai putin linistit. Firele de culoare rosie cu care sunt ornamentate scaunele subliniaza dinamica, aceasta fiind continuata si de volanul la fel ’’insemnat’’ cu aceeasi litera ’’B’’ si care in partea de jos este plat. In spatele volanului sunt ascunse manetele de schimbare a rapoartelor cutiei de viteze cu 7 trepte DSG.

Sub capota furiosului Seat Ibiza Bocanegra se ascunde un propulsor aparent mic de 1.4 litri. Insa veti fi uimiti sa aflati ca acest este unul twin-turbo care poate livra 150 sau 180 cai putere in dependenta de doleantele clientului. Din categoria sistemelor cu care este echipat Bocanegra poate fi mentionat XDS, care impreuna cu ESP si TCS poate bloca automat diferentialul. Sistemul anticipeaza pierderea de tractiune pe o anumita roata si limiteaza puterea catre aceasta inainte ca ea sa piarda nemijlocit aderenta.

Echiparea standart este una bogata, astfel Ibiza Bocanegra este dotata cu ESP, TCS EBA, ABS, Hill Hold Assist, masurarea presiunii in roti, airbag-uri frontale/laterale, computer de bord, cruise control, climat control,CD Radio cu MP3 6 difuzoare, suspensie sportiva si faruri active in viraje.

Noul model de la Seat, este foarte ambitios, care la sigur va livra portii zilnice de adrenalina si senzatii tari conducatorului sau. Tot odata acesta practic ii va inspaimanta pe conducatorii automobilelor din fata, care vor ramane uimiti sa vada ce monstru de mici dimensiuni ii urmareste.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!