Prima pagină  »  Ştiri  »  Concursul de design Opel/RCA a fost castigat de vehiculul fara roti
11 MAI 2009, 11:28
1,433
0
Concursul de design Opel/RCA a fost castigat de vehiculul fara roti
De Redactia PiataAuto.md
1
In cadrul concursului de design auto petrecut cu ocazia celebrarii a 40 de ani de existenta a Colegiului Regal de Arta (RCA), francezul Augustin Barbot de 25 ani, a luat premiul intai in cadrul competitiei sponzorizate de Opel/Vauxhall si RCA datorita conceptului de mobilitate futuristica elaborat, numit Opel 49 sau Darwin 2049.

La acest concurs au participat 19 studenti din 11 tari ale lumii ca Germania, Marea Britanie, Cehia si China s.a. Pe fiecare din acestia, juriul creat din cei mai renumiti design-eri ai companiei General Motors, i-a rugat sa identifice clientul potential al viitorului, iar utilizand acest profil, sa elaboreze propria viziune referitor la cum marcile Opel/Vauxhall ar putea juca un rol important in viata acestuia. Numeroase idei au fost inaintate de catre concurenti, printre acestea fiind vehicule ’’verzi’’ destinate unui singur pasager, un automobil de curse ce este condus de creierul uman, vehicul destinat transportului urban de persoane pe perna magnetica si multe altele.

Conceptul castigator a lui Augustin Barbot, este un nou tip de vehicul care nu are roti. Acesta se misca cu 10 cm deasupra pamantului datorita puterii electro-magnetice, iar odata intrat in apa se poate folosi ca un submarin. Trei turbine, doua amplasate in fata si una in spate, produc puterea necesara pentru ca vehiculul sa fie propulsat.

Locurile doi si trei au fost ocupate de Hyunjoon Park din Corea de Sud si de Miika Heikkinen din Finlanda. Primul a prezentat conceptul unui automobil cu o noua forma, ce se ajusteaza dupa forma conducatorului si dispozitia acestuia, permitand astfel ca soferul si vehiculul sa devina un tot intreg. Miika Heikkinen la randul sau, a elaborat conceptul unui vehicul urban cu zero emisii, destinat pentru o singura persoana. Atunci cand vehiculul nu este operational, acesta devine o parte din peisajul urban si creaza un loc pentru odihna.

In urma concursului, Augustin Barbot va lucra timp de trei luni in cadrul Centrului de Design al companiei General Motors Europa din orasul german Russelsheim, astfel va capata experienta la elaborarea tehnologiilor viitorului, in special cel al vehiculelor electrice. Francezului i se vor alatura si Hyunjoon Park cat si Miika Heikkinen, care vor face cunostinta cu echipa de design al GM, avand posibilitatea sa admire cum acestia lucreaza pe viu la elaborarea vehiculelor futuristice si cum acestea prind forme tot mai reale.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!