Prima pagină  »  Ştiri  »  Ford investeste 550 mln Dolari in constructia automobilelor ecologice
11 MAI 2009, 13:03
1,327
0
Ford investeste 550 mln Dolari in constructia automobilelor ecologice
De Redactia PiataAuto.md
1
Ford Motor Company va investi 550 mln Dolari SUA pentru transformarea uzinei din orasul american Michigan, intr-un centru ’’verde’’, care va produce generatia noua Ford Focus, cat si electro-mobilul pe baza aceluiasi Focus destinat pietei nord americane.

In prezent, in aceasta uzina sunt produse tot-terenurile Ford Expedition si Lincoln Navigator, doua masini total opuse celor de clasa mica ce urmeaza a fi asamblate in Michigan. Noul Ford Focus va iesi de pe linia de asamblare in urmatorul an, in timp ce versiunea electrica a acestuia va debuta in anul 2011.

Seful Ford Motor Company, Alan Mulally, a declarat ca aceasta schimbare este una dintre cele mai mari operate vreodata de compania Ford si care va influenta in cel mai bun mod la crearea vehiculelor mai econome si mai eficiente destinate SUA cat si altor piete. Catre anul 2012, Ford planifica elaborarea a sase astfel de modele, din care face parte si versiunea electrica a lui Focus, care este elaborata in parteneriat cu compania Magna International si va fi dotata cu un motor electric, cat si cu baterii Litiu-Ion de 110-220V. Pe langa versiunea electrica Focus, in anul 2010 va debuta electro-mobilul Transit Connect, care a fost elaborat pentru piata nord americana in parteneriat cu Smith Electric.

Pe langa modificarile ce urmeaza a fi aplicate, Ford isi va schimba punctul de vedere si fata de pick up-urile si tot-terenurile produse in prezent de companie. In viitor, Ford va opta mai mult pentru automobilele mai mici hybride sau electrice, deoarece se pare ca aceasta directie ofera mai multe perspective, daca este sa luam in consideratie faptul ca americanii opteaza tot mai mult pentru masinile ’’curate’’.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!