Prima pagină  »  Ştiri  »  Lincoln MKZ a fost numit cel mai sigur din clasa in
11 MAI 2009, 15:20
1,118
0
Lincoln MKZ a fost numit cel mai sigur din clasa in SUA
De Redactia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Noul model al americanilor de la Lincoln, numit MKZ, a fost notat cu cel mai mare punctaj in urma crash testelor efectuate de Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), astfel noul model devine unul din cel mai de temut adversar pe piata americana a lui Lexus si Cadillac. Modelul Lincoln MKZ face parte din segmentul mijlociu, fiind deja disponibil pe piata americana.

Rezultatele bune obtinute de Lincoln MKZ se datoreaza mai multor factori... Printre acestia se afla si structura intarita a caroseriei, care a aratat indici foarte buni la testele de siguranta pasiva, cat si sistemul Personal Safety in care intra centurile de siguranta pretensionate, airbag-urile frontale in doua etape, senzori de detectare a prezentei soferului pe locul acestuia s.a . Cat priveste siguranta activa, aici se poate mentiona sistemul de stabilitate Advance Trac, care cu ajutorul senzorilor poate prezice posibilele actiuni nedorite ale automobilului ca derapajul, in dependenta de: unghiul de atac al virajelor, pozitia pedalei de accelerare, viteza automobilului. Dupa ce toate datele sunt analizate, sistemul corecteaza directia automobilului, aplicand frana pe roata fara aderenta.

Pentru prima data in clasa sa, Lincoln MKZ va fi dotat cu sistemul de notificare din zonele moarte Blind Spot Information System, cat si cu sistemul ce permite manevrarea mai buna in trafic si gasirea locurilor libere de parcare, Cross Traffic Alert. Optional, MKZ poate fi dotat cu sistemul SYNC, ce vine impreuna cu 911 AssistTM. Acesta contacteaza automat serviciul de prim ajutor 911, din moment ce unul din airbag-uri este actionat datorita unui accident. Pentru Lincoln MKZ mai este oferit optional si SOS Post Crash Alert, un sistem foarte folositor care descuie usile in cazul unui accident si porneste semnalele de atentionare a celorlalti participanti la trafic.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!