Prima pagină  »  Ştiri  »  Mazda RX-8 Hydrogen RE este cea mai verde masina din Norvegia
12 MAI 2009, 16:38
2,057
0
Mazda RX-8 Hydrogen RE este cea mai verde masina din Norvegia
De Redactia PiataAuto.md
1
Un eveniment cu adevarat istoric a avut loc in capitala Norvegiei, Oslo... In cadrul acestuia au fost deschise primele statii de alimentare cu hidrogen din proiectul HyNor, ce presupune crearea unei infrastructuri de astfel de statii de alimentare pe o portiune de 580 km intre orasele Oslo si Stavanger. Odata cu aceasta a mai fost prezentata si versiunea Mazda RX-8 Hydrogen RE care este indreptata spre un mediu inconjurator curat si care ofera posibilitatea de a fi alimentata cu hidrogen.

La ceremonia de deschidere a fost prezent Principele Norvegiei si Ministrul norvegian al transporturilor, Liv Signe Navarsete. Dupa ce printul a alimentat RX-8 Hydrogen RE, Liv Navarsete a condus sport coupe-ul din Oslo pana la statia de alimentare Drammen, fara a polua macar un pic mediul inconjurator. Compania Mazda a mai pus la dispozitie si in Japonia astfel de masini, insa cea prezenta in Norvegia a fost special elaborata pentru Europa, adica cu volanul pe stanga si cu transmisie manuala.

Mazda RX-8 Hydrogen RE este produsul a 18 ani de cercetari pentru ca hidrogenul sa fie folosit ca combustibil. Acest automobil ii permite conducatorului sa schimbe alimentarea motorului intre hidrogen si benzina, in special in zonele unde nu sunt statii de alimentare specializate.

In galeria foto de mai jos veti putea urmari si alte versiuni anterioare Mazda Hydrogen...
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!