Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Opel Astra va fi prezentat la Salonul Auto de la
13 MAI 2009, 15:19
1,180
0
Noul Opel Astra va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
Iata ca inca de astazi stim care va fi una din premierele mondiale ce vor fi prezentate la Salonul Auto de la Frankfurt, care se va desfasura de pe 15 pana pe 27 Septembrie 2009. Astfel in cadrul acestui salon auto, va fi prezentata generatia noua a bine cunoscutului model Opel Astra, a carei lansare va avea loc la stand-ul companiei in data de 17 Septembrie.

Noua generatie Opel Astra a preluat cat mai mult posibil liniile modelului de succes Insignia. Era logica aceasta miscare a celor de la Opel, din moment ce Insignia a fost numita Automobilul Anului 2009 in Europa si deoarece aceasta se bucura de vanzari extraordinare pe tot teritoriul batranului continent.

Cu un sasiu nou si o lungime de 4.42 metri, noua Astra dispune de un spatiu mai generos atat in fata cat si in spate datorita ampatamentului marit cu 71 mm. Exteriorul sau bine conturat, a fost elaborat in paralel de design-eri si inginerii specializati in aerodinamica, care pentru a obtine un coeficient cat mai bun, au testat masina in tunelul aerodinamic mai bine de 600 ore.

In rezultat noul model a fost inzestrat cu proportii elegante si o silueta supla. Aceste elemente ii redau noului Opel Astra un exterior foarte frumos dar in acelasi timp ii subliniaza liniile caracteristice unui hatchback. Interiorul continua aceleasi linii incepute la exterior, si fata de modelul anterior, acesta a fost dotat cu numeroase spatii de depozitare.

Noua generatie Opel Astra va fi dotata cu o multitudine de tehnologii noi ca : faruri fata cu bi-xenon Advance Forward Lighting (AFL ) – acestea isi schimba intensitatea de iluminare in dependenta de conditiile meteo si de drum, utilizand noua moduri diferite de iluminare; sistemul cu camera video fata Opel Eye – recunoaste semnele de drum si avertizeaza conducatorul atunci cand automobilul se indeparteaza in mod necugetat de pe banda sa; scaune fata ergonomice – au fost elaborate sa ofere un suport optim pentru spate, dar in acelasi timp sa-i mentina in siguranta pe pasageri in cazul impactelor spate.

Generatia noua Opel Astra va fi propulsata de o serie de propulsoare noi, acestea fiind: patru propulsoare diesel common-rail cu injectie multipla, a caror capacitate cilindrica variaza intre 1.3 si 2.0 litri, cu o putere de 95 - 160 cai putere. Toate propulsoarele sunt dotate cu Filtru de Particole Diesel (DPF), si desigur va fi disponibila si o versiune ecoFLEX care va fi caracterizata de un consum redus de combustibil si emisii CO2 mici.

Cat priveste propulsoarele pe benzina, acestea la fel vor fi 4 la numar, iar capacitatea cilindrica va fi de 1.4 si 1.6 litri, a caror putere variaza in dependenta de varianta aleasa intre 100 si 180 cai putere. Noul propulsor de 1.4 litri Turbo il inlocuieste pe vechiul de 1.8 litri, si ofera un cuplu maxim cu 14 % mai mare mentinand la nivel scazut consumul de combustibil.

Propulsoarele se subordoneaza normelor europene de poluare Euro 5 si toate in afara de cele mai mici motoare, vor fi cuplate la o cutie de viteze manuala cu sase rapoarte. Pentru adeptii cutiilor de viteze automate, va fi oferita optional una cu functie Active Select.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!