Prima pagină  »  Ştiri  »  Propulsoarele Flexifuel de la Volvo, devin mai puternice
14 MAI 2009, 21:06
1,373
0
Propulsoarele Flexifuel de la Volvo, devin mai puternice
De Redactia PiataAuto.md
0
Compania Volvo Cars anunta ca propulsorul de 2.5 litri FT Flixifuel, care poate fi alimentat atat cu benzina, cat si cu bio-etanol E85, a fost dotat cu mai multi ’’muschi’’. Acum, acesta va fi mai puternic datorita celor 30 cai putere si celor 40 Nm adaugati la cuplul maxim. Insa sa nu credeti ca aceste schimbari vor face ca propulsorul sa devina mai lacom, din contra, consumul de combustibil va scadea cu 5-8 % , in dependenta de modelul automobilului si transmisia la care este cuplat acesta.

Propulsorul de 2.5 litri FT Flexifuel va produce acum 231 cai putere, in timp ce cuplul maxim va fi de 340 Nm. Acesta va putea fi ales incepand cu Iunie 2009, de clientii ce vor opta pentru modelele Volvo S80 si V70. Astfel, odata propulsate de acest motor, Volvo V70 va consuma in mediu pentru 100 km, 8.8 litri – cu cutia de viteze manuala, sau 9.7 litri – fiind cuplat la o cutie de viteze automata. In cazul lui Volvo S80 acesti indici vor constitui 8.6 litri pentru cutia manuala si 9.6 litri pentru cutia automata. In cazul in care aceste automobile vor rula cu ajutorul bio-etanolului, consumul le va scadea cu 30 %, din motiv ca acest combustibil produce mai putina energie decat benzina.
In mare parte aceasta crestere de putere si micsorare a indicilor de consum, se datoreaza cresterii presiunii aerului turbo-aspirat , fapt ce permite ca turatiile propulsorului sa fie scazute. Plus la aceasta, cutiile de viteze automate, au fost reprogramate in asa mod incat treptele sa fie schimbate la turatii mai mici, modificare ce influenteaza pozitiv consumul mediu de combustibil.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!