Prima pagină  »  Ştiri  »  Renault prezinta vehiculul electric - Kangoo be bop Z.E.
7 MAI 2009, 11:49
1,250
0
Renault prezinta vehiculul electric - Kangoo be bop Z.E.
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
Renault Kangoo be bop Z.E. deriva din modelul de serie Kangoo be bop, insa spre deosebire de acesta, be bop Z.E, este in totalitate un vehicul electric, ce a fost prezentat cu ocazia intalnirii actionarilor Renault avuta loc recent la Paris. In cadrul acesteia, Presedintele grupului Renault Carlos Ghosn, le-a facut cunostinta celor prezenti cu noua elaborare si a asigurat ca grupul Renault in continuare va acorda o atentie sporita automobilelor electrice, ba mai mult, acestea vor deveni pe viitor una din directiile principale ale companiei.

Renault Kangoo be bop Z.E. este imediat recunoscut ca un vehicol electric, datorita culorii caroseriei ’’Energy Blue’’, in timp ce logo-urile Renault de pe grila fata si roti sunt finsate intr-o culoare ce imbina nuanta satin-ului cu un albastru cromat. Ca si conceptul Z.E. ce a fost dezvaluit la Salonul Auto de la Paris in anul 2008, Kangoo be bop Z.E. este echipat cu faruri fata/spate LED ce folosesc mai putina energie. Aerodinamica a fost in mare parte revizuita pentru a reduce consumul de energie electrica, astfel garda la sol a electro-mobilului a fost micsorata c 20 mm in comparatie cu modelul actual Renault Kangoo be bop. In partile laterale, mai exact pe usi, Kagoo be bop Z.E. ii pot arata conducatorului prin intermediul unor display-uri lineare, cat de incarcate sunt bateriile din moment ce acesta doreste sa deschida masina.

La interior domina aceleasi culori de la exterior, dar si nuanta verde acid prezenta mai pronuntat pe panelul de bord. Scaunele sunt tapitate cu material fin din velour, iar special pentru conducator, este amplasat in partea stanga a panelului de bord un indicator al energiei electrice ramase in baterie.

Dupa cum spuneam, Renault kangoo be bop Z.E. este in totalitate un automobil electric ce elimina zero substante nocive in atmosfera. Electro-mobilul este propulsat de un motor electric cu o putere de 44 Kw sau 60 cai putere, ce poate tura motorul pana la 12.000 rpm, fiind mai eficient cu pana la 90 % decat un propulsor pe benzina. Motorul este cuplat la o cutie de viteze variatoare, care inlocuieste cutia de viteze traditionala. Variatorul are o singura treapta a carui raport este variator, iar energia electrica este transmisa prin intermediul unei unitati de putere ce incorporeaza controlorul acesteia, astfel livrand cantitatea necesara de energie rotorului.

Bateriile ce depoziteaza energia electrica a lui Renault Kangoo be bop Z.E. sunt din Litiu-Ion produse de compania Automotive Electric Supply Corporation. Acestea sunt amplasate sub panelul de bord, ceea ce permite ca spatiul interior al automobilului sa nu fie redus si constau din 48 module, in timp ce fiecare din ele incorporeaza cate patru celule. In aceste celule are loc reactia electro-chimica care permite ca energia electrica sa fie produsa sau depozitata. Autonomia lui Renault Kangoo be bop Z.E. este de 160 km.
Bateriile electro-mobilului pot fi incarcate in doua modalitati, cu ajutorul prizei obisnuite de casa, de 200 V, care va incarca bateriile intr-un interval de timp de 6-8 ore, sau cu ajutorul unei prize cu trei faze de 400 V, care va permite ca 80% din capacitatea bateriei sa fie incarcat in aproximativ 30 minute. Priza de incarcare a automobilului este ingenios ascunsa langa farul fata dreapta.

Alianta Renault-Nissan isi propune sa devina lider in clasa masinilor de productie in masa electrice. Nissan va lansa primul sau automobil in totalitate electric, in anul 2010 pe piata SUA si in Japonia, iar expansiunea acestora in lumea intreaga, este programata pentru anul 2012. La randul sau, Renault va incepe comercializarea modelelor electro-mobile in anul 2011, primul fiind un autovehicul de familie a carui vanzari vor incepe in Israel si o versiune utilitara a noului Kangoo, in Europa. Acestea vor fi urmate de doua noi modele inovative, a caror lansare este asteptata pe parcursul anului 2012.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!