Prima pagină  »  Ştiri  »  Volkswagen Group se tine pe pozitie chiar si pe timp de
13 MAI 2009, 11:23
1,116
0
Volkswagen Group se tine pe pozitie chiar si pe timp de criza
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Volkswagen Group da dovada de o pozitie puternica pe piata in primul trimestru al anului curent, in ciuda faptului ca recesiunea economica afecteaza grav multi producatori de automobile. Totusi vanzarile inregistrate de Volkswagen Group nu sunt atat de impresionante precum cele inregistrate in alti ani, insa conducerea companiei intelege foarte bine faptul ca grupul nu poate fi imun la situatia economica mondiala creata, ba mai mult, aceasta este satisfacuta de vanzarile inregistrate si de eforturile depuse pentru ca compania sa-si intareasca pozitia pe piata.

Astfel, in primele trei luni ale anului curent, Volkswagen Group a livrat 1.4 mln de vehicule in intreaga lume. Chiar daca vanzarile inregistrate pe piata la nivel mondial, au scazut cu mai mult de 20 %, Volkswagen Group a inregistrat un declin de 10.7 %, imbunatatindu-si astfel partea din piata mondiala cu 11 %. Dupa cum a fost planificat, volumul productiei a scazut cu 24.1 % de la an la an, pana la 1.25 mln unitati produse. Cu aceasta miscare, Volkswagen a redus considerabil stocurile, dar in acelasi timp numarul vanzarilor a scazut cu 11.2 %, din cauza factorilor stransi legati de numarul de unitati produse, iar profitul s-a ridicat la 312 mln Euro in primul trimestru.

Inregistrand o cifra de 2.6 mlrd Euro, fluxul de numerar al diviziunii de automobile a Volkswagen Group au crescut in acest trimestru. Si lichiditatile acesteia la fel au crescut, cu pana la 33.6 %, ceea ce inseamna un total de 10.7 mlrd Euro, in comparatie cu 8.0 mlrd Euro in aceeasi perioada a anului 2008.

Daca este de caracterizat situatia actuala a fiecarui brand in parte al Grupului Volkswagen, situatia ar fi urmatoarea: Audi cunoaste o scadere de 17 % in segmentul premium, dar aceasta este mult mai mica decat cea inregistrata de concurenta, iar profitul constituie 363 mln Euro. In aceste date sunt incluse si cele ale companiei Lamborghini, care pentru aceasta perioada sunt catalogate drept satisfacatoare.

Skoda a inregistrat o scadere de 39 % de unitati comercializate, care impreuna cu ratele valutare de schimb nefavorabile au facut ca venitul sa fie de numai 28 mln Euro, fata de 128 mln Euro in anul precedent.

Cat priveste Seat, spaniolii au inregistrat un declin de 43 %, ceea ce ar insemna pierderi in valoare de 145 mln Euro. Si brand-ul de lux Bentley, a simtit la randul sau un declin in segmentul de lux, care de altfel este unul din cele mai afectate, iar acesta i-a adus pierderi de 52 mln Euro.

Diviziunea automobilelor comerciale Volkswagen Commercial Vehicles, a profitat din urma vanzarii afacerii cu camioane grele din Brazilia, astfel profitul de pe urma acesteia constituie 528 mln Euro, fata de 103 mln inregistrate in anul 2008. Si Scania a adus un aport financiar pozitiv dupa ce a inregistrat cresteri de 46 mln Euro prin intermediul vehiculelor sale comerciale.

Nu in ultimul rand si Serviciul Financiar al grupului Volkswagen a contribuit semnificativ la profitul grupului cu aproximativ 156 mln Euro, chiar daca acesta este semnificativ mai mic decat cele 276 mln Euro aduse in cont in aceeasi perioada a anului trecut.

In concluzie, Consiliul de administrare al Volkswagen Group crede ca perspectivele pentru restul anului sunt in continuare nesigure si ca mediul economic global va ramane dur, mai ales ca cresterea economica pentru anul 2009 este asteptata a fi un negativa. Totusi, Volkswagen Group pe langa faptul ca are puterea necesara de a trece peste aceasta perioada, mai are si un potential economic si ecologic ce nu poate fi regasit la alti producatori auto. In aceasta situatie, grupul se asteapta sa incheie anul 2009 cu profit, chiar daca nu va fi la fel de mare ca cel inregistrat in anii precedenti.

In imagine – productia modelului Tiguan, uzina Volkswagen din Wolfsbourg.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!