Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW Seria 7 isi mareste posibilitatile
3 IULIE 2009, 14:42
1,581
0
BMW Seria 7 isi mareste posibilitatile
De Redactia PiataAuto.md
0
Dupa cum este cunoscut bine faptul, automobilele din clasa “lux” de fiecare data la aparitie demonstreaza ultimele tehnologii si progresul inregistrat de industria auto la general. In asa mod actioneaza si compania BMW care dupa ce a lansat a cincea generatie al modelului Seria 7, ii mareste in prezent posibilitatile prin intermediul noilor versiuni, propulsoare si transmisii.

In toamna acestui an va debutat noua versiune diesel BMW 740d, care ca fi propulsata de motorul cu sase cilindri in linie, ce dispune de sistemul BMW TwinPower Turbo technology, care permite ca acesta sa dizvolte 306 cai putere si un cuplu maxim de 600 Nm. Datorita acestor date, acceleratia lui BMW 740d este de 6.3 secunde pana la 100 km/h, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h. Sistemul BMW TwinPower consta din doua turbo-compresoare de marimi diferite, unul mai mic pentru rotatii mici si mijlocii, si altul mai mare, pentru rotatii mari. In asa mod, acestea pot lucra separat sau impreuna, in dependenta de regimul de lucru al propulsorului si de puterea dorita. Insa importantul la acest motor este consumul de combustibil care este de 6.9 litri pentru 100 km, in timp ce emisiile CO2 sunt cele mai mici din clasa, fiind de doar 181 g/km.

Totusi cea mai economa versiune din modelele Seriei 7, va deveni 730d, care este dotat la fel cu un propulsor cu 6 cilindri in linie, care dispune de 245 cai putere, si care consuma 6.8 litri, respectiv elimina in aer 178 g/km de CO2, rezultat ce se subordoneaza normelor de poluare Euro 6, care vor intra in vigoare in Ianuarie 2014. Printre sistemele ce ajuta ca consumul de combustibil sa fie cat mai mic, este si sistemul de recuperare a energiei in momentul aplicarii franelor – Brake Energy Regeneration, care in timp real ii furnizeaza informatia conducatorului despre volumul energiei recuperate prin intermediul unui indicator special de pe cadranul de bord. Optional, BMW 730d poate fi dotat cu tehnologia BMW BluePerformance ce consta dintr-un catalizator inteligent ce micsoreaza emisiile de Nox, care sunt mai poluante decat CO2.

Pentru prima data in istoria sa, BMW va echipa Seria 7 cu tractiune integrala xDrive, care va imparti cuplul intre puntile fata/spate in masura de 40:60, cu posibilitatea ca tractiunea pe spate sa fie marita pana la 80 %, in dependenta de situatia de drum. Cu tractiune integrala vor fi echipate versiunile BMW 750i xDrive si BMW 750Li xDrive. Sub capota versiunilor 750 va sta imensul V8 cu sistem BMW TwinPower Turbo Technology, ce permite ca la dispozitia conducatorului sa fie pusi 407 cai putere. Aparitia tractiunii integrale este un raspuns concurentilor de la Mercedes si Audi, care deja dispun de acestea in persoana sistemului 4MATIC pentru Mercedes si Quattro pentru Audi, dar si datorita dorintei de a imbunatati manevrabilitatea si stabilitatea navei amiral a marcii bavareze.

Totusi intr-un pas cu concurentii nu trebuie sa fie doar tehnologiile, dar si stilul automobilului. Pentru aceasta, pentru toate versiunile BMW Seria 7 va debuta in toamna si M Sports Package (drept raspuns pentru pachetul AMG de la Mercedes, si S-Line de la Audi). In primul rand, din acest pachet vor face parte bara de protectie fata si spate cu prize de aer agresive in stilul legendarelor modele M, culoarea neagra exclusiva Carbon Black Metallic, dar si discurile din aliaj usor de 19 sau 20 inch. Si la interior pot fi regasite amprentele diviziei sportive BMW Motorsport, iar primul element ce poate fi observat este litera “M” de pe interiorul pragurilor laterale, care este frumos iluminata pe timp de noapte. Echiparea de la interior BMW Individual High-Gloss Shadown Line este suplinita de scaunele tapitate cu piele, de volanul multi-functional cu logou “M”, cat si de insertiile din aluminiu care nu fac decat sa sporeasca impresiile pasagerilor.

BMW Seria 7 va dispune si de doua versiuni de top BMW 760i si BMW 760Li, ce au sub capota puternicul V12 si care se deosebesc prin acoperisul tapitat cu Alcantara, dar si prin insertiile aristocratice din lemn, ce fac parte din lista de optiuni BMW Individual.

Astfel vedem ca compania bavareza isi intareste considerabil fortele in ultimul timp prin lansarea diferitor modele si versiuni noi, care la sigur ar trebui sa-i ingrijoreze pe concurentii directi. Insa de pe urma acestui fapt au de castigat doar potentialii cumparatori, care vor avea parte de spatiu de manevra la momentul alegerii noului automobil, dar si de mai multe modele puse la alegere.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!