Prima pagină  »  Ştiri  »  Noua creatie bavareza – BMW X1
2 IULIE 2009, 23:23
1,334
0
Noua creatie bavareza – BMW X1
De Redactia PiataAuto.md
0
Dupa ce in toamna anului trecut in cadrul Salonului Auto de la Paris, bavarezii de la BMW aratau lumii intregi BMW Concept X1, uite ca a venit si momentul ca sa fie dezvaluite cele mai noi date ale modelului de serie, care cel mai probabil va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna acestui an.

BMW X1 este primul SAV (Sport Activity Vehicle) din segmentul compact premium din lume, si vine sa li se alature “fratilor” sai mai mari BMW X3, X5 si X6 in gama de modele X. Defapt, BMW X1 va fi cel mai mic dupa dimensiuni dintre acestia, insa e de mentionat faptul ca acesta va dispune de dimensiunile lui BMW X3 care pe viitor va avea dimensiunile fostului BMW X5. In asa mod, noul crossover nu va fi chiar asa de mic si se pare ca concurenti directi va avea modelele Mercedes Benz GLK si Audi Q3.
Exteriorul lui BMW X1 este caracterizat de eleganta, dar si de un caracter sportiv si dinamic. Liniile exteriorului coincid in totalitate cu tendintele actuale ale marcii in materie de design,iar caracteristic pentru acestea sunt gurile mari ale grilei radiatorului si “privirea” agresiva a farurilor.

Cat priveste interiorul, acesta ne aduce usor aminte de BMW 5 Grand Turismo, in primul rand datorita liniilor line, consola centrala indreptata spre conducator si insertiile originale din lemn si altele. Ca de obicei, compania BMW a concentrat in jurul soferului toate functiile vitale ale automobilului, ceea ce ne aduce aminte de cockpit-ul masinilor de curse. Chiar daca aparent acesta dispune de dimensiuni compacte, interiorul poate adaposti cu usurinta cinci maturi, dintre care trei pe randul din spate, iar pentru ca acestia sa se simta mai bine este oferit optional si plafonul panoramic. Si bagajele acestora isi va gasi loc, deoarece spatiul de depozitare a port-bagajului este de 420 litri, iar in caz ca scaunul spate este rabatat, acesta poate creste cu usurinta pana la 1.350 litri.
In dependenta de versiunea aleasa, BMW X1 poate fi echipat cu propulsoare puternice, efective si foarte econome, cat si cu tractiune pe spate sDrive sau integrala xDrive. Pe langa acestea, X1 mai poate fi dotat cu sisteme ca BMW EfficientDynamics ce include si sistemul de regenerare a energiei franelor, cat si cu sistemul Auto Start Stop, care pentru ca sa se obtina o economie de combustibil si un nivel minim al noxelor emise, opreste propulsorul automobilului in timp ce acesta stationeaza la semafor sau in ambuteiaj. Ca sa intelegeti mai bine cat de eficiente sunt propulsoarele noului BMW X1, va pot spune ca versiunea cu tractiune pe spate BMW X1 sDrive 18d consuma doar 5.2 litri de motorina la 100 km, in timp ce emisiile noxelor CO2 constituie doar 136 g/km, indice ce fac o fac pe aceasta versiune, drept cea mai eficienta din clasa.

In continuare va propunem sa urmariti datele tuturor versiunilor in tabelul de mai jos :



BMW X1 se poate lauda cu o manevrabilitate de invidiat, iar aceasta se datoreaza in primul rand multumita celor mai noi tehnologii implimentate, ca sistemul de stabilitate Dynamic Stability Control, sistemul de control al tractiunii Dynamic Traction Control, cat si sistemul oferit optional, Performance Control, care manevreaza mai eficient cu franele in cazul in care conducatorul prefera un stil mai dinamic de conducere.

Pentru securitatea pasagerilor va raspunde in primul rand structura puternica a caroseriei, centurile de siguranta in trei puncte, airbag-urile frontale/laterale, iluminarea adaptiva a stopurilor, cat si farurile adaptive cu xenon.
Sunt sigur ca multe persoane au asteptat aparitia acestui model, inclusiv in Republica Moldova. Datorita dimensiunilor compacte acesta se va descurca perfect in ambuteiajele oraselor mari, dar cu siguranta va face fata si drumurilor putin mai rele, insa importantul e sa nu fie luat de val conducatorul prezenta multor sisteme, deoarece chiar daca BMW X1 poate fi echipat cu tractiune integrala, acesta nu are stofa de masina de teren adevarata, insa cu siguranta va oferi o placere imensa tuturor pasagerilor sai.
GALERIE FOTO (32 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!