Prima pagină  »  Ştiri  »  Noua Toyota iQ3 primeste un nou propulsor
1 IULIE 2009, 16:24
1,090
0
Noua Toyota iQ3 primeste un nou propulsor
De Redactia PiataAuto.md
0
Toyota iQ3 isi suplineste gama de propulsoare cu un motor si mai eficient, si anume cu cel de 1.33 litri, multumita caruia aceasta va deveni mai economa si mai efectiva. Acelasi propulsor mai poate fi regasit pe modelele Toyota Auris, Yaris si Urban Cruiser.

Propulsorul de 1.33 litri produce 98 cai putere si livreaza un cuplu maxim de 125 Nm disponibili la 4.000 rpm, ce accelereaza micuta Toyota pana la 100 km/h in 11.8 secunde. Multumita tehnologiei Toyota Optimal Drive, cat si sitemului Dual VVT-I ce controleaza valvele mai eficient, versiunea Toyota iQ3 cuplata la cutia de viteze manuala consuma doar 4.8 litri la 100 km, iar emisiile de CO2 constituie 113 g/km. Iar daca este cuplat la cutia de viteze variatoare Multidrive CVT, accelerarea este de 11.6 secunde, iar consumul de combustibil se va situa in jurul a 5.1 litri pentru 100 km, in timp ce emisiile de CO2 sunt de 120 g/km. Pentru ambele versiuni viteza maxima este de 170 km/h, un rezultat foarte bun pentru dimensiunile lui Toyota iQ3 cu care astfel se pot parcurge si distate mai mari din afara oraselor.
Principalul avantaj al propulsorului de 1.33 litri este greutatea redusa al blocului cilindrilor si al pistoanelor, zona de contact a carora este acoperita cu un material format din carbon si ceramica, de altfel acelasi material este folosit si la propulsoarele bolizilor de Formula 1 pentru a se micsora forta de frecare a detaliilor.

Fata de versiunea iQ2, noua Toyota iQ3 ofera clientilor sai carcase cromate ale oglinzilor retrovizoare, discuri din aliaj usor de 16 inch si o nuanta noua a caroseriei Decuma Grey metallic. In echiparea de baza intra sistemul de pornire automata a farurilor si a stergatoarelor, climat controlul, 9 airbag-uri, sistemul de stabilizare VSC cu sistem de control al tractiunii si multe altele… Iar optional se poate opta pentru scaune tapitate cu piele, sistem de navigare, cat si cu sisteme de conectarea al iPod-ului sau a telefonului prin Bluetooth.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!