Prima pagină  »  Ştiri  »  Sa inceapa revolutia franceza - Noul Citroen C3!
6 IULIE 2009, 10:55
1,485
0
Sa inceapa revolutia franceza - Noul Citroen C3!
De Redactia PiataAuto.md
0
In Noiembrie 2009 vor incepe vanzarile noului Citroen C3 a carui generatie actuala a fost vanduta in peste 2 mln de exemplare. Astfel compania Citroen si-a pus mari sperante in noul model care poarta amprenta cunoscutului concept Citroen DS Inside, un prototip ce vine sa revolutioneze totalmente nu doar modelul C3, dar si marca franceza in general.

Exteriorul noului Citroen C3 sugereaza ca micutul francez a ajuns la maturitate, chiar daca pastreaza acelasi forme rotunde atat de caracteristice pentru generatia actuala. Dupa cum spuneam, Citroen C3 urmeaza noua tendinta de design a marcii care a fost pentru prima data prezentata cu ajutorul conceptului DS Inside, de la care C3 a preluat liniile capotei, grilei radiatorului si a barei de protectie fata. Foarte interesant ramane a fi parbrizul care extrem de ingenios continua mult pe acoperis, ce pare sa serveasca si pe post de plafon panoramic intr-o oarecare masura.

La interior la fel regasim multe din elementele prezente si pe conceptul DS Inside, de data aceasta fiind volanul in trei spite si panelul de bord modern ce adaposteste ecranul informativ situat in partea superioara a consolei centrale. Panelul de bord este conceput din materiale calitative, placute la atingere, unde partea superioara este colorata intr-o nuanta intunecata, pe cand cea inferioara este deschisa. Datorita detaliilor de o culoare deschisa, interiorul parca capata mai mult spatiu, care chiar daca apartine unei masinute de dimensiuni compacte, este mai mare decat la modelul actual, in special in regiunea genunchilor pasagerilor spate. Cat priveste spatiul port bagajului, acesta este suficient pentru ca patru pasageri sa mearga intr-o vacanta scurta, deoarce constituie in total un volum de 300 litri.

Lista dotarilor este foarte bogata, iar pe langa manevrabilitatea si tinuta de drum excelenta ce ii ofera o senzatie de placere conducatorului, Citroen C3 isi va bucura pasagerii cu ajutorul sistemului audio RD4 MP3 cu HI-FI System, port USB pentru iPod, Bluetooth, sistem de navigare MyWay si multe altele.

La capitolul unitati de propulsie, francezii nu au pierdut din inginiozitate si au depus tot efortul pentru a crea propulsoare cat mai eficiente. In asa mod, datorita coeficientului aerodinamic de 0.30, sistemului Start/Stop, cutiilor de viteze electronice cu 5 si 6 trepte, cat si propulsoarelor diesel, Citroen C3 vor elimina intre 90-99 g/km CO2, un indice destul de bun, la care aspira multi din producatorii auto.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!