Prima pagină  »  Ştiri  »  US Air Force atrage tinerii in randurile sale cu ajutorul lui
3 IULIE 2009, 17:16
1,535
0
US Air Force atrage tinerii in randurile sale cu ajutorul lui Dodge Challenger Vapor
De Redactia PiataAuto.md
0
Chiar daca armata nu este foarte populara printre randurile tinerilor din Republica Moldova, in SUA lucrurile nu stau chiar asa, iar autoritatile cunosc acest lucru. Astfel pentru ai atrage in randurile sale pe cei indecisi, Fortele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii (US Air Force) au creat un automobil pe fata caruia se vede un grad sporit de agresivitate, si care practic spune ca va ataca fara mila in caz ca i se va cere acest lucru.

La baza acestuia sta modelul de serie Dodge Challenger, care dupa ce a trecut prin mana specialistilor din atelierul GAS (Galpin Auto Sports) este absolut infricosator nu pentru tinerii ce se gandesc sa se incadreze in randurile Fortelor Aeriene SUA, ci printre dusmanii statului american. Chiar daca numele atelierului Galpin Auto Sports posibil nu va spus nimic, cu siguranta emisiunea tv “Pimp my Ride” o sa va spuna mai multe, iar legatura dintre acestea este ca aceeasi specialisti GAS, modifica masinile oamenilor de rand pentru show-ul de televiziune. Dupa cum a declarat vestitul Mad Mike, design-ul lui Dodge Challenger Vapor (anume acesta este numele automobilului dupa ce a trecut prin atelier), a fost inspirat de la avioanele de lupta Stealth. Acest lucru ne este sugerat de culoarea neagra mata, ce absoarbe “valurile” frecventelor emise de radare, iar usile ce se deschid vertical, sugereaza dorinta automobilului de asi lua zborul. La exterior multe elemente sunt din carbon, printre care spoiler-ele, deflectoarele de aer de pe acoperis si din lateral, cat si capacele discurilor care aduc aminte de elicele avioanelor.

Pentru ca automobilul sa devina cu adevarat “invizibil”, propulsorul de 500 cai putere a fost “infundat” datorita sistemului special de esapament care practic nu emite nici un sunet, insa la dorinta, prin apasarea unui singur buton, racnetul V8-ului turbo aspirat poate fi auzit de la mare distanta. Cum deja suntem obisnuiti, armamentul din dotare este tinut in secret, iar Vapor nu este o exceptie, accelerarea si viteza maxima a acestuia nu sunt facute publice.

Si interiorul lui Dodge Challenger Vapor a suferit modificari considerabile, Mad Mike a avut grija sa-i monteze acestuia o camera de luat vederi pe timp de noapte si o camera termica ce reactioneaza la temperatura corpului, pentru supravegherea unei distante de mile, imaginea carora este transmisa pe ecranul de pe panelul de bord. Legatura cu avioanele de lupta este intensificata de numeroasele intrerupatoare si butoane, de volanul aviatic, dar si de levierul schimbatorului de viteze executat in stilul manerului de accelerare ale avioanelor. In asa mod, Vapor ne aminteste despre un avion de lupta plin de armanent, iar aici nu ne-am inselat deloc, deoarece in port bagaj sunt ascunse patru rachete Stinger si 5 rezervoare pline cu azot, care sunt asemanatoare rachetelor de lupta.

In scurt timp va vom mai prezenta inca un proiect ingenios faurit pentru aceleasi Forte Aeriene Americane de catre baietii atelierului GAS. Stati pe aproape...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!