Prima pagină  »  Ştiri  »  Luxul in stil japonez – noul Lexus LS 600h
21 SEPTEMBRIE 2009, 15:02
1,613
0
Luxul in stil japonez – noul Lexus LS 600h
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
In cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, compania Lexus a prezentat mai multe concepte si modele noi, insa au fost prezentate si produse cu experienta pe piata, dar care au necesitat o mica retusare si de ce nu o modernizare a tehnologiilor implimentate. Unul din aceste modele, este si nava amiral al companiei – Lexus LS 600h, si versiunea mai lunga a acesteia, Lexus LS 600L, care au fost inzestrate cu mai multe tehnologii noi, dar si cu mai multe elemente ce ridica nivelul confortului la interior.

Tehnologiile hi-tech mereu scoteau in evidenta modelele producatorului japonez, astfel pentru a continua in acelasi tempou, unitatea hybrid de propulsie Lexus Hybrid Drive de pe noul Lexus LS 600h a fost dotata cu un nou regim ECO, care pentru a economisi mai mult combustibil “imblanzeste” motorul prin reactia mai intarziata a acestuia la apasarea acceleratorului, optimizand in acelasi timp functionarea conditionerului. Atunci cand temperatura de afara este de 20°C sau mai mult, conditionerul porneste automat recircularea aerului si micsoreaza viteza masei de aer in caz ca aceasta este prea mare, si opreste sistemul de incalzire a aerului de la interior, lucruri ce duc la micsorarea consumului.

Bateriile Litiu-Ion au fost acum grupate in doua sectiuni cate 14 moduli, astfel micsorandu-se dimensiunilor bateriilor, si crestere a volumului portbagajului. Fara a avea de suferit dinamica automobilului, sistemul Lexus Hybrid Drive a fost supus unei revizii pentru satisfacerea normelor de poluare Euro 5: combinatia intre propulsorul pe benzina V8 de 5.0 litri si electro-motorul cu o putere de 165 kW genereaza 439 cai-putere si un cuplu maxim de 500 Nm. Datorita acestor indici, accelerarea pana la 100 km/h dureaza doar 6.3 secunde, in timp ce indicii emisiilor de CO2 si a consumului de combustibil au ramas neschimbati, 219 g/km, respectiv 9.3 l/100 km.

Cat priveste modificarile stilistice, acestea s-au rasfrans asupra grilei radiatorului, bumper-e, molding-urile laterale si oglinzile retrovizoare. Paleta de culori a fost suplinita de culori precum Mesa Red, Vanilla Mist, Richmond Green si Atlantic Blue, toate oferite acum impreuna cu vopseau inovativa Crystal Sapphire. Aceasta vopsea de ultima generatie dispune de suprafata ce se poate regenera atunci cand este zgariata, pastrand acelasi luci si prospetime pe toata perioada de exploatare a automobilului. Pe langa asta, LS 600h a fost dotat cu un nou sistem de franare Brembo cu discuri de 380 mm.

Interiorul la fel a suferit schimbari... In primul rand pot fi observate noile instrumente de bord si noul panel in care este amplasat ecranul color EMV touch screen. Scaunele fata sunt dotate cu tetiere active in cazul unei coliziuni spate, iar scaunul conducatorului este dotat acum cu modul „return/away”, cel care il misca cu 50 mm mai in spate atunci cand acesta opreste propulsorul si decupleaza centura de siguranta pentru ai oferi mai mult spatiu ca sa poata iesi mai usor din automobil.

Si confortul pasagerilor spate nu a fost lasat intr-o parte... Astfel datorita pachetului „Lexus Rear Seat Relaxation Pack” scaunele spate pot fi reglate in 5 moduri. Acestea sunt dotate cu suport pentru picioare, cat si cu masaj. Iar pentru a oferi o pozitie si mai relaxanta si pentru a imbunatati confortul pasagerilor spate, unghiul de pliere a scaunelor s-a marit cu 45 mm.

Ca si alte modele Lexus, LS 600h la fel a fost dotat cu hard disc-ul de 40 GB pentru salvarea datelor sistemului de navigare. Din acestia, 10 GB pot fi utilizati pentru stocarea a peste 2.000 piese, care acum pot fi ascultate prin intermediul sistemului audio Mark Levinson 7.1 cu 19 boxe.

Adaugator sistemului de siguranta i se va alatura si sistemul de decuplare a farurilor de drum. Datorita unui senzor special si a camerei amplasate in oglinda retrovizoare de la interior, automobilul depisteaza un alt vehicul ce vine din sens opus sau care inainteaza in aceeasi directie si automat schimba lumina farurilor pe cea de intampinare.

Noul Lexus LS 600h poate fi deja comandat la reprezentantele europene…
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!