Prima pagină  »  Ştiri  »  Toyota prezinta doua premiere mondiale la Tokio
7 OCTOMBRIE 2009, 10:37
1,180
0
Toyota prezinta doua premiere mondiale la Tokio
De Constantin Mihalachi
0
Cunoastem foarte bine ca cu putin timp in urma a luat sfarsit Salonul Auto de la Frankfurt, chiar si asa, producatorii auto japonezi au pastrat cateva produse si pentru Salonul Auto de la Tokio, unele din ele fiind chiar premiere mondiale. Acesta este si cazul companiei Toyota, cea care intre 24 Octombrie si 04 Noiembrie va expune la Tokio doua premiere mondiale ce vor fi prezentate drept concepte.

Asa cum viitorul pare a fi legat de masini electrice, nici cei de la Toyota nu puteau ramane in urma la acest capitol. In asa mod, publicul Salonului de la Tokio vor putea admira ultima creatie electrica marca Toyota, care va purta numele FT-EV II. Dimensiunile compacte denota ca prototipul tinteste zonele urbane, iar in ciuda faptului ca FT-EV II este mai compact decat o Toyota iQ, la interior ramane in continuare loc pentru 4 persoane.

Cu o singura incarcare a bateriilor, FT-EV II poate parcurge pana la 80 km, o distanta mai mult decat suficienta in zonele metropolitane. Chiar daca viteza maxima poate ajunge pana la 96 km/h, vehiculul nu se grabeste insistent sa o faca, deoarece accelerarea este foarte lina datorita tehnologiei de control al electro-motorului, care are in primul rand drept scop economisirea energiei electrice consumate.

Un alt concept ce urmeaza a fi prezentat de Toyota este un adevarat sport car japonez cu 5 locuri, numit FT-86… Vehiculul ce va fi expus la Tokio, va fi caracterizat de o culoare aprinsa Flash Red, iar pentru a putea fi numit un adevarat sport car clasic, conceptul este dotat cu tractiune integrala, dimensiuni compacte si o structura usoara. Sub capota este ascuns un propulsor boxer de 2.0 litri, care promite a fi extrem de agil, dar in acelasi timp si foarte eficient.

Iar cum japonezii stiu foarte bine sa-si prezinte produsele prin intermediul mai multor cai, conceptul a fost inclus si in consola de joc Gran Turismo 5 pentru a putea fi admirat si in lumea virtuala, de acest fapt va puteti convinge mai jos…
 
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!