Prima pagină  »  Ştiri  »  Brabus Vanish: un bolid cu 800 CP!
15 APRILIE 2010, 13:15
1,315
0
Brabus Vanish: un bolid cu 800 CP!
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Tunerul german Brabus se pare ca nu cunoaste limite in momentul cand se apuca de un anumit model. De aceasta data, la comanda unui client din Emiratele Arabe, inginerii de la Brabus au recrutat in atelier un model Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series, cel care dupa o perioada scurta a fost transformat in Brabus Vanish.

Trebuie sa mentionez ca versiunea “standart” Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series (n.r. editie limitata la 350 exemplare) are sub capota un propulsor V12 de 6.0 litri twin turbo ce dezvolta nu mai putin de 670 CP si poate livra un cuplu maxim de 1.200 Nm, dar care este limitat la 1.000 Nm din cauza faptului ca transmisia nu facea fata acestei puteri enorme. Brabus se pare ca a lamurit aceasta problema prin inlocuirea cutiei de viteze, iar cu ajutorul noilor turbine cu presiune ridicata si a resetarii unitatii de control al propulsorului a reusit sa obtina nu mai putin de 800 CP si un cuplu maxim ce depaseste cota de 1.200 Nm!

Potrivit testelor preliminare, rezultatul este pe masura puterii produse de propulsor. Vanish accelereaza pana la 100 km/h in 3.6 secunde (- 0.2 secunde fata de Black Series), iar viteza maxima trece cu usurinta de 330 km/h!

Dupa cum ne spune si placuta de la interior, Brabus Vanish este un model “One-Off”, ceea ce inseamna ca doar un singur exemplar va fi produs. Pacat pentru ceilalti clienti arabi care cu siguranta isi vor dori unul!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!