Prima pagină  »  Ştiri  »  Bugatti Veyron killer: noul Hennessey Venom GT! ( Video)
15 APRILIE 2010, 17:32
1,359
0
Bugatti Veyron killer: noul Hennessey Venom GT! ( Video)
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Hennessey Performance se numeste compania britanica care a elaborat posibil cel mai rapid automobil din lume. Numele acestuia este Hennessey Venom GT, un adevarat bolid care are la baza platforma lui Lotus Exige si propulsorul V8 de pe Corvette ZR1.

Sunt deacord ca ingredientele ce stau la baza acestui super car nu sunt la fel de rasunatoare ca cele ce stau la baza francezului Bugatti Veyron, insa chiar si asa, toate la un loc fac adevarate minuni.

Propulsorul V8 de 6.2 litri, impreuna cu platforma lui Lotus Exige ce nu cantareste per total mai mult de 1.071 kg, si cutia de viteze manuala Ricardo cu 6 rapoarte fac ca Hennessey Venom GT sa accelereze pana la 100 km/h in mai putin de 2.5 secunde (14 secunde pana la 300 km/h) si sa atinga o viteza maxima de peste 400 km/h. Pentru a obtine aceste rezultate, propulsorul twin turbo produce o forta imensa de 1.200 CP, sau daca am fi sa vorbim despre raportul putere-greutate, acesta ar fi 1.120 CP/tona (Bugatti Veyron 529 CP/tona )!!!

Hennessey va oferi si alte versiuni pentru Venom GT, cele care se vor deosebi dupa puterea produsa de propulsorul V8. In asa mod, clientii vor avea ocazia sa opteze fie pentru propulsorul dotat cu compresor si care produce 725 CP, sau pentru versiunea twin turbo de 1.000 CP, ultimul reusind sa bata recordul de accelerare pana la 320 km/h detinut pana de curand de Bugatti Veyron.

Productia noului Hennessey Venom GT este limitata la 10 exemplare pe an, compania reusind deja sa inregistreze 4 comenzi pentru acest an.
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!