Prima pagină  »  Ştiri  »  Electromobilul Mercedes-Benz Vito este testat in apropierea Cercului Polar
13 APRILIE 2010, 10:55
1,112
0
Electromobilul Mercedes-Benz Vito este testat in apropierea Cercului Polar
De Constantin Mihalachi
0
Mercedes-Benz se afla in acest moment in plina perioada de teste cu viitorul electromobil comercial Vito. Utilitara este testata zi si noapte la doar cativa kilometri distanta de Cercul Polar, acolo unde temperatura de afara nu scade nici macar ziua sub – 30 grade Celsius.

Mercedes-Benz nu face diferenta intre automobilele cu ardere interna si cele propulsate de unitati alternative de propulsie, iar in asa mod, toate sunt supuse acelorasi teste riguroase in frig, caldura, ploaie sau soare pentru a oferi pasagerilor sai cele mai optime conditii de deplasare.

Acest fapt este valabil si pentru electromobilul Vito, model care fiind dotat cu o unitate electrica de propulsie formata din electromotor si bateriile Litiu-Ion, este testat in acest moment in regiunea Arjeplog din Suedia in conditii extreme de ger polar care scade mercurul in termometre si peste – 30 grade Celsius.

Viitorul Mercedes-Benz Vito cu unitate electrica de propulsie este primul de acest gen din clasa sa. Acesta este dotat cu baterii Litiu-Ion cu o capacitate de 32 kWh care ii asigura utilitarei o autonomie de 130 km, dar care poate creste in cazul in care conducatorul are un stil de a conduce ceva mai linistit. Motorul electric livreaza o putere de 90 kW sau 121 CP, cu ajutorul carora poate atinge o viteza maxima de 80 km/h.

Fiind deja familiarizat cu conditiile meteo extreme din apropierea Cercului Polar, electromobilul urmeaza sa fie testat in Alpi, in conditiile de caldura torida din Spania, cat si in alte puncte de pe glob.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!