Prima pagină  »  Ştiri  »  Facelift pentru Audi TT si Audi A3
9 APRILIE 2010, 13:29
1,563
0
Facelift pentru Audi TT si Audi A3
De Constantin Mihalachi
0
Intr-un articol anterior mentionam ca producatorul din Ingolstadt a revizuit gama propulsoarelor disponibile pentru Audi Q7, caruia pe langa noile unitati de propulsie i-a oferit si o cutie automata noua cu 8 rapoarte. Iata ca producatorul nu a uitat si de modelele precum Audi TT care a suferit de curand un mic facelift, odata cu care a venit si un nou propulsor 2.0 TFSI, cat si de Audi A3, model care la fel a necesitat cateva modificari stilistice.

Audi TT

Designul dinamic de care da dovada a doua generatie Audi TT Coupe si TT Roadster s-a dorit a fi si mai atragator. In asa mod, cea mai mare modificare care a fost facuta la exterior, a constat in schimbarea barei de protectie, care acum adaposteste prizele de aer de dimensiuni mai mari cu forma tri-dimensionala si margini ascutite in care sunt incorporate proiectoarele ceata cu carcas din crom. Un alt lucru care nu poate lipsi de la un model modern Audi sunt si farurile de zi LED, astfel sub blocurile optice fata sunt pozitionate acum 12 beculete LED ce captiveaza si in acelasi timp atentioneaza ceilalti participanti la trafic.



In spate vedem noile reflectoare ale farurilor cu o aparenta plutitoare, tevile sistemului de esapament cu dimensiuni mai mari, sau chiar un difuzor de aer in cazul noului propulsor 2.0 TFSI de 211 CP. La fel ca si inainte, din moment ce automobilul depaseste pragul de 120 km/h, in partea spate isi face aparitia un spoiler care imbunatateste forta de apasare asupra axului spate la viteze inalte.



La interior, noile Audi TT Coupe si TT Roadster au fost inzestrate cu noi insertii din aluminiu ce subliniaza sportivitatea acestora. Insertiile sunt regasite pe volan, consola centrala si panelurile usilor. Aditional, clientii pot opta si pentru trei culori noi disponibile pentru interior – cafeniu (nougat brown), gri (titanium gray) si rosu (garnet red). Pielea cu care sunt tapitate scaunele au o suprafata speciala care reduce incalzirea scaunelor pana la 20 grade Celsius in timpul aflarii automobilului la soare.



Dupa cum spuneam anterior, Audi TT Coupe si TT Roadster vor beneficia de un nou propulsor, cel care inlocuieste in gama versiunile 2.0 FSI de 200 CP si versiunea 3.2. Este vorba de unitatea 2.0 TFSI cu 211 CP si 350 Nm, care fiind cuplata la cutia manuala cu 6 trepte accelereaza Coupe-ul pana la 100 km/h in 6.1 secunde cu posibilitatea de a atinge o viteza maxima de 245 km/h. Optional se poate opta pentru cutia cu 6 rapoarte S tronic si tractiunea integrala quattro, cele care impreuna cu propulsorul 2.0 TFSI accelereaza pana la 100 km/h in 5.6 secunde.




Noile Audi TT Coupe si TT Roadster vor fi disponibile in Europa incepand cu vara acestui an.

Audi A3

Audi A3 la fel a intrat in vizorul designerilor Audi si iese acum in fata noastra cu mici modificari atat la exterior, cat si la interior. Exteriorul retusat este scos in evidenta de noua grila a radiatorului, montantii laterali de culoare neagra, noile oglinzi retrovizoare cu forma aerodinamica, cat si cromul regasit pe manerurile usilor si prizele de aer din bumperul fata. In spate, toate versiunile A3 dispun acum de un nou difuzor de aer, in timp ce versiunile cu trei usi au farurile spate fumurii. De acum in colo, clientii pot opta si pentru jante cu forme noi, a caror dimensiuni este cuprinsa intre 17 si 18 inch.



La interior din elementele noi putem scoate in evidenta volanul sport, noul maner al cutiei de viteze S tronic, rame de culoare neagra la gurile de ventilare, si insertiile din aluminiu.



Gama propulsoarelor ramane neschimbata, de aici facand parte cinci unitati pe benzina si patru diesel in fruntea carora sta versiunea 2.0 TFSI de pe Audi S3 ce dezvolta 265 CP. Majoritatea propulsoarelor vin echipate cu sistemul Start/Stop si sunt cuplate la cutia manuala cu 6 trepte, in timp ce cutia S tronic poate fi comandata optional.
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!