Prima pagină  »  Ştiri  »  Hyundai a pasit cu dreptul in clasa limuzinelor de lux odata
9 APRILIE 2010, 16:25
1,344
0
Hyundai a pasit cu dreptul in clasa limuzinelor de lux odata cu noul Equus!
De Constantin Mihalachi
0
Vizitatorii Salonului Auto de la New York pot admira in aceste zile in premiera mondiala noua nava amiral Hyundai Equus. La fel ca si versiunea hibrid Sonata Hybrid, Equus are un sir de avantaje fata de competitorii sai, printre care se regasesc asa nume grele ca Lexus LS 460 si Mercedes-Benz S550. Printre avantajele de care vorbeam descoperim spatiul imens de la interior si pretul mai mic fata de concurenta.

Dotat cu un propulsor V8 de 4.6 litri ce dezvolta 485 CP si un cuplu maxim de 451 Nm, Equus consuma in mediu 12.4l/100km, indice apropiat de cel demonstrat de principalul rival Lexus LS 460. Propulsorul aflat sub capota lui Hyundai Equus a castigat de doua ori premiul “Ward” (Clasamentul celor mai bune zece propulsoare din lume), si este cuplat la cutia automata cu 6 rapoarte SHIFTRONIC ce permite schimbare treptelor si in mod manual.

Tehnologiile cu care sunt dotate automobilele din aceasta clasa au un cuvant greu de spus, iar Equus tine cont de acest factor. Semnalizatoarele fata/spate ascund sub sticla beculete LED, la fel ca si lumina de zi care se bazeaza pe aceeasi tehnologie. Standart este oferita suspensia pneumatica electronica ce poate fi setata fie in modul confortabil, sau sport, dar si jantele de 19 inch incaltate cu pneuri 245/45 R19 fata, si 275/40 R19 spate.

La interior luxul e la el acasa… Peste tot regasim piele naturala, alcantara, insertii din lemn natural, scaunele spate pot fi deschise pentru ca pasagerii VIP sa se poate relaxa cat savureaza o sesiune de masaj, iar optional, se poate opta pentru o consola centrala masiva cu multe comenzi ce continua pana la randul spate, sau pentru sistemul audio Lexicon cu boxe de 17 inch ce au o putere totala de 608 Watt.

Cat priveste sistemele de asistenta, Hyundai Equus este dotat cu cruise control, sistemul de stabilitate ESC, noua airbaguri, tetiere active si sistemul de atentionare la parasirea benzii de rulare.

Pretul de start in SUA pentru Hyundai Equus este de 50.000 Dolari SUA, suma care este cu aproape doua ori mai mica decat cea ceruta pentru versiunea Mercedes-Benz S550.
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!