Prima pagină  »  Ştiri  »  Kia Venga: prospetimea din clasa vanurilor compacte
13 APRILIE 2010, 16:55
1,149
0
Kia Venga: prospetimea din clasa vanurilor compacte
De Kia Motors Moldova
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Gigantul auto coreean Hyundai-Kia a iesit pe pozitia 4-a in lume dupa numarul automobilelor produse, reusind in asa mod sa surclaseze Ford. Cresterea vanzarilor este generata de elaborarea si lansarea noilor modele, la scurt timp dupa lansarea lui Cerato si Soul a fost lasat Sorento, faceliftul pentru cee’d si vanul de dimensiuni compacte Kia Venga.

Kia Venga este un automobil foarte practic care reprezinta versiunea de serie al conceptului Kia No3, si care a fost prezentat in anul 2009 la Salonul Auto de la Geneva. Ca si popularul cee’d, noul model a fost creat de divizia europeana a companie Kia, cea care a luat in consideratie toate doleantele clientilor de pe batranul continent. Numele “Venga” provine din limba spaniola si este tradus ca “a veni, a aparea”. Modelul nu va fi asamblat in Coreea, ci in Europa – la uzina Kia din Slovacia. Dupa dimensiunile sale compacte (4.068 mm in lungime), noul model se include in clasa masinilor din care mai face parte Opel Meriva (4.042 mm in lungime) si Hyundai Matrix (4.025 mm). Toti concurentii, exceptie fiind Nissan Note si Skoda Roomster, sunt imbatraniti moral si in scurt timp urmeaza sa le vedem in generatie noua.

Interiorul lui Kia Venga este conceput in baza traditiilor europene. Ecranul de dimensiuni mari amplasat pe consola centrala este foarte informativ si util pentru conducator si pasageri. Randul spate de scaune este destinat pentru transportarea a doua persoane, chiar daca spatiozitatea de la interior permite sa fie transportate chiar si trei persoane. Randul spate de scaune poate fi rabatat in totalitate pentru a fi obtinut un spatiu maxim de depozitare. Optional se poate opta si pentru plafonul panoramic.

Noul model are la baza o platforma universala, analogica celei pe care o are la baza ruda apropiata Hyundai i20. De la acesta au fost imprumutate si cateva unitati de propulsie, printre care versiunea pe benzina de 1.4 litri ce produce 100 CP, si propulsorul turbo diesel de 1.6 litri CRDi care dezvolta 115 CP. Ambele propulsoare sunt dotate cu sistemul Start/Stop (Idle Stop & Go), cel care permite o reducere de consum de pana la 15 % in mediul urban. Propulsorul se subordoneaza normelor europene de poluare Euro 5.

Startul vanzarilor europene pentru noul Kia Venga a fost dat la sfarsitul anului 2009, in timp ce in Republica Moldova noul model va fi disponibil incepand cu Mai 2010.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!