Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera Mondiala: Volkswagen lanseaza noul Touran
9 APRILIE 2010, 18:42
1,205
0
Premiera Mondiala: Volkswagen lanseaza noul Touran
De Constantin Mihalachi
0
Volkswagen s-a specializat foarte bine in ultimii ani pe elaborarea monovolumelor competitive care atrag foarte multi clienti spre reprezentantele sale. Touran este unul din acestea, un monovolum care a fost comercializat in peste 1.3 mln exemplare de la lansarea primei generatii, si versiunea noua a caruia urmeaza sa fie lansata maine in premiera mondiala la Salonul Auto din Leipzig, acolo unde isi va dezvalui noile forme si toate tehnologiile noi de care se bucura.

Designul noului Volkswagen Touran adopta aceeasi fata ca la intreaga gama de modele Volkswagen, cea care de altfel a fost impusa de Polo si Golf. Odata ce comanda farurile bi-xenon, clientul primeste aditional si luminile de zi LED care completeaza si subliniaza stilul noului monovolum, iar optional poate beneficia si de farurile adaptabile in viraje Dynamic Light Assist, oferite pentru prima data in acest segment. Si partea din spate adopta noi blocuri optice care acum sunt si mai impunatoare fata de generatia anterioara.



La interiorul noului Volkswagen Touran gasim noi materiale, o noua plansa de bord si noi elemente decorative. Butoanele si comenzile pozitionate pe consola centrala au fost restilizate, la fel ca si manerul cutiei automate cu 7 rapoarte DSG. Tetierele scaunelor de mijloc si spate pot fi acum pliate pentru imbunatatirea vizibilitatii. Pentru pasagerii spate sunt oferite foarte multe elemente ce imbunatatesc confortul, printre care si masutele ascunse in spete scaunelor aflate in fata, dar si numeroasele spatii de depozitare a lucrurilor personale.

Ca si pe generatia anterioara, noul Touran este oferit in versiuni cu 5 si 7 locuri. Volumul portbagajului versiunii cu 5 locuri este de 695 litri, iar daca se renunta temporar la randul doi de scaune acesta creste pana la 1.989 litri. Confortul in momentul parcarii automobilului in spatii limitate il va asigura sistemul semi-automat de parcare Park Assist 2.0.



Pentru noul Touran vor fi oferite un total de opt propulsoare eficiente cu o putere cuprinsa intre 90 si 170 CP. Cel mai accesibil din acestea va fi versiunea pe benzina de 1.2 litri ce dezvolta 105 CP si 175 Nm. In versiunea standart acesta va consuma 6.4 l/100km, in timp ce emisiile de CO2 nu vor trece de 149 g/km. Acelasi propulsor in versiune BlueMotion cu sistem start/stop si sistem de regenerare a energiei cinetice la franare va consuma 5.9 l/100km, si va emite 139 g/km CO2.

Doua propulsoare de 1.4 litri TSI cu putere de 140 si 170 CP au fost preluate de pe versiunea anterioara. Cea mai puternica versiune, deja standart este cuplata la cutia cu 7 raporate DSG. Este oferita si o versiune EcoFuel ce poate fi alimentata cu gaz natural, si care consuma 4.7 kg la 100 km. Cuplata la randul sau la cutia DSG, consumul versiunii EcoFuel scade pana la 4.6 kg la 100 km, in timp ce emisiile ajung la 125 g/km CO2.



Cel mai slab turbo diesel este oferit pe versiunea 1.6 TDI ce produce 90 CP. Acum acesta consuma 5.1 l/100km, sau cu alte cuvinte, mai putin cu 0.9 l/100 km decat versiunea precedenta. Acelasi propulsor este oferit in versiunea de putere de 105 CP, iar daca se opteaza si pentru versiunea BlueMotion care este cuplata la cutia manuala cu 6 rapoarte se va obtine cel mai bun consum de combustibil – 4.6 l/100km. Cele mai puternice propulsoare sunt versiunile de 2.0 litri ce genereaza 140 si 170 CP, acestea consuma cu 1.2 litri de combustibil mai putin ca pe generatia anterioara.

Noul Volkswagen Touran va fi lansat pe piata in August 2010, iar spre sfarsitul anului curent va fi disponibil si in Republica Moldova.
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!