Prima pagină  »  Ştiri  »  Puterea verde invadeaza Iadul Verde. MINI E Race cucereste Nurburgringul !
13 APRILIE 2010, 12:52
1,306
0
Puterea verde invadeaza Iadul Verde. MINI E Race cucereste Nurburgringul ! ( Video)
De Constantin Mihalachi
0
Pentru prima data in istoria circuitului de curse Nurburgring un automobil electric a efectuat o tura pentru a obtine cel mai rapid timp pe circuitul cu o lungime de 20.8 km. La start s-a aliniat MINI E Race, versiunea de “curse” al electromobilului MINI E, care intr-un final a stabilit un timp excelent pentru un vehicul de genul sau, 09:51.45 minute. Tin sa mentionez ca in prezent cel mai bun timp il detine bolidul pregatit pentru cursele LeMans – Radical SR8LM, cel care a inregistrat 6:48.0 minute la 19 August 2009.

Pentru a i se permite sa intre pe circuit, dar si pentru a obtine un timp cat mai bun, MINI E Race a fost nevoit sa sufere cateva modificari. Acesta a fost dotat cu un kit aerodinamic, bare de protectie la interior, cat si cu o serie de alte componente pregatite pentru curse, printre care suspensia, sistemul de franare si anvelopele.

Cat priveste unitatea de propulsie, aceasta nu a suferit careva schimbari esentiale, electromotorul livrand in continuare 150 kW sau 204 CP. Doar putin a fost revazuta unitatea de control al electromotorului, care a fost reprogramata pentru a obtine performante optime pentru Nordschleife, dar si viteza maxima impresionanta de 187 km/h!
 
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!