Prima pagină  »  Ştiri  »  Spaima hibrizilor – Hyundai Sonata Hybrid!
9 APRILIE 2010, 13:15
1,328
0
Spaima hibrizilor – Hyundai Sonata Hybrid!
De Constantin Mihalachi
0
La Salonul Auto de la New York, Hyundai a venit cu mai multe noutati, printre care noul Hyundai Sonata si versiunea hibrid al acestuia, Sonata Hybrid. A mai fost prezentata si nava amiral in persoana lui Hyundai Equus, insa despre aceasta o sa vorbim in articolele urmatoare.

Acum insa o sa ne oprim la versiunea Sonata Hybrid, cea care va aparea in showroomurile nord americane la jumatatea acestui an. Pentru acest model, compania a elaborat o unitate hibrid absolut noua – Hybrid Blue Drive, cea care poate propulsa automobilul atat pe energia electrica, cat si cu ajutorul propulsorului cu ardere interna, dar si cu o combinatie dintre cele doua. In comparatie cu concurentii sai directi, Toyota Camry Hybrid, Nissan Altima Hybrid, Ford Fusion Hybrid si Lexus HS250h, care toti utilizeaza baterii nichel NiMh, noul Sonata Hybrid este dotat cu baterii polimerice din litiu Li-Pol. Multumita capacitatii mai mari de stocare, Sonata Hybrid poate rula cu o viteza de 100 km/h doar cu ajutorul motorului electric.

Pe langa bateriile Li-Pol, unitatea Hybrid Blue Drive mai este formata si din propulsorul cu ardere interna Theta II de 2.4 litri si 169 CP , electromotorul cu o putere de 40.2 CP si un cuplu maxim de 205 Nm. Per total, unitatea hibrid produce 209 CP, fapt ce ar insemna un avantaj de 11-22 CP fata de concurenti. Sonata Hybrid la fel se poate lauda si cu faptul ca este cea mai eficienta din clasa, consumand in mediu doar 6.1 l/100km.

Propulsorul este cuplat la cutia automata cu 6 rapoarte, acesta fiind echipat asa cum ii sta bine unui hibrid si cu sistem start/stop, dar si cu sistem de recuperare a energiei cinetice la franare.
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!