Prima pagină  »  Ştiri  »  Porsche Panamera S Hybrid, premiera la Geneva
16 FEBRUARIE 2011, 14:20
2,373
0
Porsche Panamera S Hybrid, premiera la Geneva
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Porsche vine la Geneva cu versiunea cu propulsie hibrida a modelului sau Gran Turismo. Si deoarece vorim de un Porsche, hibrid nu inseamna si lenes in acceleratie. Dimpotriva, Porsche anunta ca Panamera S Hybrid deschide un nou capitol in performanta inteligenta.

Puterea totala a sistemului de propulsie atinge 380 CP, 333 CP dintre acestia fiind asigurati de un propulsor V6 de 3.0 litri, echipat cu compresor. Alti 47 CP sunt livrati de un motor electric, localizat intre motor si cutia de viteze – una de tip Tiptronic S in 8 rapoarte, prezenta si pe Cayenne. Motorul electric poate lua rol si de generator la rularea pe inertie. Ambele motoare sunt capabile sa propulseze masina in mod independent sau in combinatie.

Energia este stocata intr-un set de baterii Ni-Mh, de capacitate moderata, aceasta energie fiind suficienta pentru deplasarea cu propulsie electrica pe o distanta de doar 2 km. Gratie ingineriei inovationale, chiar daca poate produce 380 CP, Porsche Panamera S Hybrid va indica un consum mediu de 6.8 litri/100 km si emisii CO2 de 159 g/km – aproape identice cu cele ale unui VW Golf in motorizare 1.6 litri si 102 CP. Porsche Panamera S Hybrid devine astfel si cel mai efiient model Porsche produs vreodata.

Cifrele impresionante de consum sunt atinse datorita anvelopelor Michelin, cu rezistenta redusa, dar si capacitatii modelului de a face economie chiar si la viteze mari de croaziera, pe autostrazi. Astfel, la viteze de pana 165 km/h, in cazul in care forta motorului V6 nu este suficienta, acesta este decuplat si deconectat, permitand masinii sa “inoate” in inertie. In acest caz toate celelalte sisteme vitale, precum directia, franele sau sistemele de siguranta, raman a fi active.

Modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h in 6.0 secunde, atingand viteza maxima de 270 km/h.

Porsche Panamera S Hybrid va ajunge in showroom-uri in luna iunie. In Germania, pretul modelului va constituie 106,185 Euro.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!