Prima pagină  »  Ştiri  »  Ferrari California va deveni mai uşor şi mai puternic
1 NOIEMBRIE 2011, 14:16
1,973
1
Ferrari California va deveni mai uşor şi mai puternic
De Valeriu Bahnaru
4
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
Chiar dacă lansarea, în anul 2008, a modelului California, a fost destul de controversată, italienii de la Ferrari au demonstrat valoarea sa prin performanţe excelente, dar şi prin vânzări foarte bune. California nu numai că a sporit considerabil vânzările mărcii, ci a oferit o alternativă importantă pentru cumpărătorii Bentley, Porsche şi Aston Martin, aflaţi în căutarea unui supercar ceva mai practic, utilizabil pentru exploatarea cotidiană.

Acum, Ferrari anunţă o serie de modificări pentru California, care se vor regăsi pe exemplarele produse începând cu startul anul 2012. Exteriorul modelului rămâne neschimbat, cu excepţia unui calandru cromat opţional. Modificările cele mai importante sunt axate spre creşterea puterii şi reducerea greutăţii modelului.

Astfel, motorul V8 de 4.3 litri – montat sub capotă, şi nu central, ca pe alte modele ale mărcii – va primi câteva componente noi, menite să reducă fricţiunea. De asemenea, şi colectoarele sistemului de evacuare vor fi optimizate, la fel ca şi „creierul” electronic al motorului. Aceste măsuri vor creşte puterea sa de la 460 CP la 490 CP, în timp ce cuplul maxim va spori de la 485 Nm la 506 Nm.

Prin folosirea unor materiale mai uşoare pentru şasiu şi caroserie, s-a reuşit reducerea greutăţii cu 30 kg. În rezultat, datorită puterii mai mari şi greutăţii mai mici, noua California, echipată cu transmisie robotizată cu 7 trepte şi dublu ambreiaj, va accelera de la 0 la 100 km/h în 3.85 secunde, în loc de 4.0 secunde, de cât avea nevoie până în prezent.
COMENTARII (1)
Mihail
Chişinău
la 1 Noiembrie 2011 - 18:58
nu pe degeaba se chiama ferrari..
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!