Premieră: noua generaţie Lexus ES
6 Aprilie 2012, 07:55
Lexus a adus la Salonul Auto de la New York mulaşteptata nouă generaţie a sedanului ES, care îmbrăţişează liniile de design a fratelui mai mare – GS. De fapt, ca şi dimensiuni, ES şi GS sunt aproape identice, însă, în mod tradiţional sedanul GS este poziţionat cu o treaptă mai sus în ierarhia de modele a mărcii japoneze.

Lexus ES este de mai multe generaţii încoace singurul model din gama Lexus care dispune de tracţiune pe puntea din faţă, iar asta se datorează faptului că modelul este construit pe platforma lui Toyota Camry. Noua identitate de design Lexus se face vizibilă mai ales la partea frontală, unde ES vine cu o grilă agresivă a
radiatorului şi cu forme proeminente pe bara de protecţie.

Interiorul este şi el oarecum similar celui de pe GS, aducând o simetrie plăcută a formelor. Aici se va regăsi şi un sistem multimedia de ultimă generaţie Lexus Enform, cu display de 7 inch.

Pe lângă motorizarea tradiţională pentru acest model – ES 350 – care va ascudne sub capotă un motor V6 de 3.5 litri cu tehnologie Dual VVT-i, cuplat la o transmisie automată în 6 rapoarte, noua generaţie ES mai aduce, în premieră, şi o versiune hibridă, reprezentată de indicele ES 300h.

Sistemul de propulsie al hibridului va fi compus dintr-un propulsor pe benzină de 2.5 litri, care va funcţiona în ciclu Atkinson, şi un motor electric. Noul Lexus ES 300h ţineşte un consum mixt de 5.9 litri/100 km.
Noua generaţie Lexus ES va ajunge în showroom-urile americane către toamna acestui an. Preţurile noului model nu au fost deocamdată anunţate.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
3
2,623
GALERIE FOTO (31 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (1)
G e o
Floreşti, Moldova
la 6 Aprilie 2012 - 16:11
WAW ce simpatica...abajaiu acesta masina....consumul este mic...imi place adica normal. daca se mai scumpeste de vreo 2 3 ori benzina nu a sa fie chiar asa de convenabil dar in comparatie cu alte marci este formidabila.
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!