Volvo V40 Pirelli Edition de la Heico Sportiv
28 Mai 2013, 09:00
Volkswagen are o tradiţie de a crea versiuni cu denumirea Pirelli
bazate pe modelele
Golf GTI, dar în
ultimul timp
producătorul german a uitat despre această tradiţie, iar pe aceasta a preluat-o compania germană Heico Sportiv, care se specializează în modificarea modelelor suedeze Volvo.
Astfel, în cinstea a 50 de ani de activitate a companiei Pirelli pe teritoriul Germaniei, precum şi în semn de parteneriat cu compania italiană producătoare de cauciucuri (din 2009), Heico Sportiv a creat pe baza hatchback-ului Volvo V40 o versiune specială numită Pirelli Edition. Versiune specială Volvo V40 Pirelli Edition se distinge prin culoarea neagră a caroseriei cu accente roşii, logo-urile roşii ”Pirelli” pe aripile faţă şi portiera
portbagajului, spoiler faţă, difuzor spate cu patru ţevi ovale a sistemului de evacuare sport şi o suspensie sport ce coboară garda la sol cu 30 mm. Iar cele mai importante sunt, desigur, jantele de 8x19 inch VOLUTION VII, ”încălţate” în anvelope Pirelli P Zero cu dimensiunea 235/35 ZR19.
Tematica culorilor negru şi roşu continuă şi în habitaclu, unde volanul este căptuşit în piele neagră şi Alcantara cu cusături roşii contrastante. Acest tratament îl au şi levierele cutiei de viteze şi a frânei de mână, cel din urmă mai este executat din aluminiu, în timp ce principalul
element la interior sunt covoraşele unice din velur, pe care sunt amprentate anvelopele Pirelli. Sportivitatea şi exclusivitatea versiunii aniversare este condimentată de un set de pedale din aluminiu, inserţii negre lăcuite şi logo-ul ”Pirelli” de pe consolă.
Opţional, versiunea specială Volvo V40 Pirelli Edition poate fi suplimentată cu o unitate de control a propulsorului modificată de Heico Sportiv. De exemplu, acest model este echipat cu un propulsor de 1.6 litri turbo pe benzină, puterea şi cuplul căruia a fost sporit de la 150 CP şi 240 Nm la 200 CP şi 300 Nm.
Ca urmare, dinamica modelului V40 T3 Pirelli Edition s-a îmbunătăţit semnificativ - acceleraţia de la zero la 100 km/h s-a redus de la 8.8 la 7.9 secunde, iar viteza maximă a crescut de la 210 la 230 km/h.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
3
3,066
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!